Stockholm

Blev rullstolsburen efter olycka – nu vill Heidi hjälpa andra

Heidi McKenzie
1 av 3
Heidi McKenzie. Foto: Kickstarter Faksimil
Här är jeansen.
2 av 3
Här är jeansen. Foto: Kickstarter
Så bra grej!
3 av 3
Så bra grej!. Foto: Kickstarter

Hon gör jeans för rullstolsburna.


Läs mer

Efter att Heidi McKenzie 29, var med om en förödande bilolycka som gjorde henne förlamad från bröstet och nedåt, var hon bestämd på att anpassa sig till sitt nya liv, skriver Huffington Post.

Hon tog examen, började arbeta som volontär och vann en skönhetstävling. Men hon tyckte inte att hon kunde hitta ett par jeans som passade henne.


Kickstarter faksimil

Genom åren har rullstolens teknologi utvecklats och rullstolsburna personer har medverkat i modeshower, men själva modet för rullstolsburna ligger fortfarande efter.

När Heidi tävlade i Ms Wheelchair America lärde hon känna andra kvinnor som också kämpar med att hitta trendiga och funktionella kläder.

– Jag vill ge rullstolsburna människor chansen att se bra ut och må bra samtidigt i funktionella kläder, precis som alla andra.

Heidi har nu tillsammans med Krisin Alexandra Tidwell gjord en hel kollektion av jeans för människor i rullstol.


Kickstarter

Jeansen ser ut som ett standardpar, men med lättåtkomliga fickor på låren och en kontrollpanel, samt en osynlig kateteröppning.

För att det hela ska rulla har de lanserat en insamling med ett hopp om att kunna samla in 20 000 dollar som kommer gå till produktionskostnader och en portal där jeansen kan säljas.

– Jag ältar inte mitt mitt förflutna och det som har hänt och jag skulle inte vilja ändra på något. Jag tror helhjärtat på att jag är exakt där jag behöver vara – designa kläder för människor som mig i rullstol, skrev Heidi i ett blogginlägg.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.