Heidi McKenzie
1 av 3
Heidi McKenzie - Foto: Kickstarter Faksimil
Här är jeansen.
2 av 3
Här är jeansen. - Foto: Kickstarter
Så bra grej!
3 av 3
Så bra grej! - Foto: Kickstarter

Blev rullstolsburen efter olycka – nu vill Heidi hjälpa andra

Hon gör jeans för rullstolsburna.


Efter att Heidi McKenzie 29, var med om en förödande bilolycka som gjorde henne förlamad från bröstet och nedåt, var hon bestämd på att anpassa sig till sitt nya liv, skriver Huffington Post.

Hon tog examen, började arbeta som volontär och vann en skönhetstävling. Men hon tyckte inte att hon kunde hitta ett par jeans som passade henne.


Kickstarter faksimil

Genom åren har rullstolens teknologi utvecklats och rullstolsburna personer har medverkat i modeshower, men själva modet för rullstolsburna ligger fortfarande efter.

När Heidi tävlade i Ms Wheelchair America lärde hon känna andra kvinnor som också kämpar med att hitta trendiga och funktionella kläder.

– Jag vill ge rullstolsburna människor chansen att se bra ut och må bra samtidigt i funktionella kläder, precis som alla andra.

Heidi har nu tillsammans med Krisin Alexandra Tidwell gjord en hel kollektion av jeans för människor i rullstol.


Kickstarter

Jeansen ser ut som ett standardpar, men med lättåtkomliga fickor på låren och en kontrollpanel, samt en osynlig kateteröppning.

För att det hela ska rulla har de lanserat en insamling med ett hopp om att kunna samla in 20 000 dollar som kommer gå till produktionskostnader och en portal där jeansen kan säljas.

– Jag ältar inte mitt mitt förflutna och det som har hänt och jag skulle inte vilja ändra på något. Jag tror helhjärtat på att jag är exakt där jag behöver vara – designa kläder för människor som mig i rullstol, skrev Heidi i ett blogginlägg.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Fem häktade för grova kreditbedrägerier

Attack mot militärbas i Irak

En person dödades och flera skadades i en attack från luften mot en militärbas i södra Irak vid midnatt fredag, enligt källor i det irakiska inrikesministeriet och militären.

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

3 timmar sedan
"Misstänkt rattfylleri på Rv 21.", skriver polisen på sin hemsida.

Då kan bitcoinutbudet halveras

3 timmar sedan
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.

Polisen rapporterar om brand, Nacka

3 timmar sedan
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

igår 22:12
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.