Höll handen med funktionshindrad främling – hyllas

På bussen hem bad främlingen att få skaka hans hand. Sedan höll de handen hela bussfärden.


21-årige Godfrey Cuotto från Hamilton, Kanada har inspirerat en hel värld genom att vara medmännsika.

Det var på väg hem från en burritorestaurang som mannen, Robert, sökte kontakt med Coutto på bussen. Först trodde 21-åringen att Robert, som är döv och har cerebral pares, bara försökte skoja med honom.

– Han fortsatte att hålla min hand. Jag trodde först att han prankade mig, men insåg att han bara behövde tröst, säger Cuotto till Huffington Post Canada.

Under hela den halvtimmeslånga bussfärden höll han sedan främlingens hand och lät honom luta sig mot hans axel.

– Jag bara tillät det, jag menar, vad skulle jag gjort? Ibland måste man bara vara osjälvisk och sätta någon annans behov över sina egna, säger Cuotto till Huffington Post Canada.


/
/
/
Senaste nytt

Amorteringskravet: Så slår det mot bopriserna

Martin Melin ångrar uttalandet om guccikepsar – utesluter inte Östermalm

Liberalernas talesperson i polisfrågor Martin Melin har ångrat sitt mycket kritiserade uttalande om kriminella och guccikepsar. I en intervju med Dagens ETC säger han ”Varsågoda medborgare".

Ungerske talmannen signerade Natoansökan

Det ungerska parlamentets talman László Kövér har undertecknat Sveriges Natoansökan, skriver nyhetsbyrån Reuters.

Norge: Helikoptervraket bärgat ur havet

1 timme sedan
Den havererade helikoptern utanför Bergen i Norge har bärgats ur havet, meddelar norska haverikommissionen. Vraket kommer nu att fraktas med fartyg till en norsk marinbas i Bergen.

Lyxiga prispotten: Så mycket pengar får vinnarna i Vasaloppet 2024

1 timme sedan
Vasaloppet 2024 äger rum den 3 mars och för de som lyckas ta sig upp på topp 15-placeringarna i tävlingen väntar lite skönt klirr i kassan – inte minst för de snabbaste åkarna förstås.

Personal hjälpte pojke att fly från HVB-hem

1 timme sedan
En pojke under 18 år fick hjälp att fly utomlands av personalen på det HVB-hem i Uppsala län där han bodde, rapporterar UNT. Företaget som driver hemmet har nu gjort en utredning och skickat in en anmälan till Inspektionen för vård och omsorg, IVO.