Mirakelflickan föddes med hjärtat på utsidan

Virsaviya föddes med en väldigt ovanlig sjukdom – hennes hjärta sitter på utsidan av revbenen och skyddas enbart av ett tunt lager hud. Nu har hon och hennes mamma flyttat till USA för att få hjälp.


Sexåriga Virsaviya Borun-Goncharov från Ryssland är inte riktigt som andra barn. Hon lider nämligen av POC (Pentalogy of Cantrell), som gör att hennes hjärta sitter på utsidan av revbenen.

Sjukdomen är extremt ovanlig, och Virsaviyas mamma har använt sig av Instagram för att visa världen sin dotters hjärta – som endast skyddas av ett tunt hudlager. Och flickans otroliga resa har berört tusentals världen över.

Den lilla familjen har hört av sig till flera sjukhus runt om i värden i hopp om att kunna hitta någon som vill operera flickan. Men på grund av riskerna har ingen velat utföra operationen.

Nu har mamman och dottern flyttat till Los Angeles där de hoppas kunna få medicin som ska sänka Virsaviyas blodtryck tillräckligt mycket för att en operation ska vara möjlig, skriver The Mirror. Men även om det funkar lär det krävas flera mycket riskfyllda operationer.

Annars är hon precis som vilken sexåring som helst. Hon tycker om delfiner, hundar, hästar, Beyonce, att dansa ballett och rita.

Bläddra i bildspelet ovan för att se fler bilder på krigaren Virsaviya

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ny DNA-metod kan identifiera brottsoffer

Oljepris upp efter rapporter om attack

Oljepriset steg inledningsvis med 3 procent efter uppgifterna om att Israel har attackerat mål i Iran. I Singapore noterades ett fat råolja, Brent, till runt 90 dollar på förmiddagen.

Här är hoten mot lägre ränta

1 timme sedan
Inflationen i Sverige är på väg ned och frågan tycks nu bara vara hur många räntesänkningar det blir i år. Men de kommande åren finns orosmoln som kan driva upp inflationen igen.

Kraftigt ned i Japan

1 timme sedan
Det var i huvudsak nedåt, rejält i Japan, för ledande börsindex i Asien i fredagens förmiddagshandel.

Man dömd till sju års fängelse för barnvåldtäkt

1 timme sedan
En man från en kommun norr om Stockholm har av Norrtälje tingsrätt dömts till sju och ett halvt års fängelse för bland annat grov våldtäkt mot barn och barnpornografibrott.

Polisen rapporterar om stöld, Vimmerby

2 timmar sedan
"Inbrott i butik i centrala Vimmerby.", skriver polisen på sin hemsida.