Torsdag 13 Maj
Stockholm

Hemligheten bakom ett långt liv – öl

Öl kan vara hemligheten bakom ett långt liv.
1 av 3
Öl kan vara hemligheten bakom ett långt liv. Foto: AP
Sadie Jones fyllde 106 och tackar öl för sitt långa liv.
2 av 3
Sadie Jones fyllde 106 och tackar öl för sitt långa liv. Foto: Faksimil från NECN Video
Även om öl kan vara hemligheten bakom ett långt liv är måttligt intag av drycken rekommenderad. Lagom!
3 av 3
Även om öl kan vara hemligheten bakom ett långt liv är måttligt intag av drycken rekommenderad. Lagom!. Foto: TT-montage

Hemligheten bakom ett långt liv kan vara öl. I alla fall om man frågar 106-åriga Sadie från USA.

Kommentera (2)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

I torsdags firade Sadie Jones sin 106-årsdag i New England, USA. Hon berättade att hon känner sig pigg och hennes fysioterapeut håller med. Hon kunde också berätta att en av anledningarna till att hon blivit så gammal – är hennes förkärlek till bärs.

En dryck hon älskat – sedan hon var sex år gammal och hennes pappa jobbade på ett bryggeri. "Varje vecka kom han hem med en tunna öl och jag väntade uppe på honom så att jag fick smaka" säger Sadie till NECN.

Just att det handlar om öl är ingen slump. En 101-åring från Staten Island tackar också drycken för sitt långa liv. En 100-åring från Pennsylvania säger samma sak. Det här är bara två av många exempel som nyligen kommit fram i ljuset.

Nyligen släpptes också en forskningsrapport som hävdar att öl innehåller mer D-vitamin och protein än exempelvis vin. Någonting som klart är nyttigt. Men spring inte och köp några burkar ännu, det är viktigt att påpeka att det handlar om måttligt intag av drycken. Lagom är nyckeln!

Tror du bärs leder till ett långt liv?
Tack för din röst!
Kommentera (2)
Kopiera länk
Dela