Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Den ultimata guiden för att få ut mest ledighet under 2016

- 29/12/2015, 18:05 -
Maxa ledigheten!
1 av 3

Maxa ledigheten!

GIPHY

TRUE DAT!
2 av 3

TRUE DAT!

GIPHY

YASS!
3 av 3

YASS!

GIPHY

Nu är det snart 2016 och det är dags att planera lite ledighet inför året. Här är listan du ska följa om du vill få ut så många dagar som möjligt.

Det här är dagarna du ska sikta in dig på om du har möjligheten att alltid vara ledig på röda dagar. Alla har inte ett sånt schema, men ni som har det – här är listan att följa slaviskt. Och skicka in ansökningen snabbt! Vill du ha max antal dagars ledighet under 2016 får du 37 dagar semester men behöver bara ta ut 15 semesterdagar. Sweet!

Påsken


Bildkälla

Långfredagen infaller den 25 mars. Annandag påsk, den 28 mars, är också en röd dag, och infaller alltså på måndagen som följer. Långhelgen är redan där 4 dagar lång, men om du tar ut 4 semesterdagar så får du 10 dagar på följd.

Ta ut: 4 semesterdagar.

Få: 10 dagar semester.

Kristi himmelfärdsdag


Bildkälla

Som infaller torsdagen 5 maj. Eftersom dagen är en röd dag kommer det för en hel del att innebära att fredagen blir en klämdag. Tar du ledigt 2-4 maj innebär det att du får 9 dagars ledighet, från den 30 april till den 8 maj.

Ta ut: 3 semesterdagar.

Få: 9 dagar semester.

Sveriges nationaldag


Bildkälla

Måndagen den 6 juni nästa år, så genom att ta ledigt antingen fredag 3 juni eller tisdag 7 juni får du 4 dagar ledigt. Tar du dock ut 4 semesterdagar, 7-10 juni får du 9 dagar sammanhängande semester.

Ta ut: 1 semesterdag.

Få: 4 dagar semester.

eller

Ta ut: 4 semesterdagar.

Få: 9 dagar semester.

Julen


Bildkälla

Annandag jul den 26 december infaller på en måndag och är den enda röda dagen kring jul och nyår som infaller på en vardag. För att få ut 9 dagar sammanhängande ledighet behöver du alltså använda 4 semesterdagar, mellan den 27 och 30 december.

Ta ut: 4 semesterdagar.

Få: 9 dagar semester.

Listan är framtagen av tidningen Café.

Skulle det här fungera för dig?