Två kvinnor lurades att överföra miljoner. Arkivbild.
Två kvinnor lurades att överföra miljoner. Arkivbild. - Foto: TT

Kvinnor lurade på miljoner i romanssvindel

Tycke uppstod via internet och kvinnorna öppnade plånboken. Sammanlagt lurades de på två miljoner kronor och nu åtalas en man i Landskrona för att ha tagit emot en del av pengarna, rapporterar HD/Sydsvenskan.


Den ena kvinnan lånade mer än en miljon kronor som hon förde över till sin nätromans, en man som sade sig jobba för FN i Syrien och Jemen.

Den andra föll för en person sade sig vara en amerikansk militär på hemligt uppdrag i Jemen. Också han behövde hjälp med pengar. "Hon betalade och betalade så hennes pengar tog slut”, står det i utredningen. Då skaffade hon mer pengar via internetlån. Totalt betalade hon 800 000 kronor.

Exakt vilken roll den åtalade haft i romansbedrägerierna mot kvinnorna kan åklagare Johanna Maxson inte säga. Han ska ha tagit emot totalt 300 000 kronor från de båda kvinnorna, men under polisutredningen har han inte velat kommentera inflödet av pengar från de lurade kvinnorna.

— Det enda vi påstår är att han har tagit emot pengar, säger åklagaren till tidningen.

Mannen åtalas även misstänkt för grovt penningtvättsbrott, eftersom han tagit emot pengar med koppling till ett företagsbedrägeri.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!