Anders Tegnell
Inget jobb på WHO för Anders Tegnell. - Foto: Jessica Gow/TT

Anders Tegnell får inte jobbet på WHO – behåller jobbet på FHM

I ett pressmeddelande från Folkhälsomyndigheten kommer beskedet. Statsepidemiolog Anders Tegnell får inte jobbet på WHO.
"Efter en process på WHO har det visat sig att en överenskommelse inte har kunnat nås".


Den 14 mars kom beskedet att Anders Tegnell, statsepidemiolog på Folkhälsomyndigheten, lämnar sin tjänst för att istället arbeta för Världshälsoorganisationen WHO:s globala vaccinationskampanj.

– Nu får jag chansen att bidra i det omfattande internationella arbetet, sade han om det nya jobbet då.

Men lite över en vecka efter att nyheten avslöjats kom det fram att det rådde stor förvirring bland WHO-ansvariga, något Nyheter24 tidigare rapporterat om. Läs mer om det här.

Foto: Jonas Ekströmer/TT

Anders Tegnell får inte jobbet på WHO: "Besviken"

På onsdagen kommer ännu en vändning – Anders Tegnell ska inte alls börja jobba för WHO.

"Folkhälsomyndigheten har nu informerats av WHO om att en överenskommelse tyvärr inte har kunnat nås för det tänkta uppdraget. Anders Tegnell kommer istället att arbeta med internationella åtaganden på Folkhälsomyndigheten", skriver de i ett pressmeddelande.

Anders Tegnell kommenterar själv beskedet till Expressen.

– Det är klart att jag är besviken. Vi tyckte att vi hade fått tydliga tecken på att det här skulle bli av. Men nu ser jag fram emot att jobba med dessa viktiga frågor hos myndigheten i stället. Det här är ett område där det har behövts fler resurser, säger han till tidningen.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!