Kvinnan hittades död efter 47 missade besök.
Kvinnan hittades död efter 47 missade besök. - Foto: Leif R. Jansson/TT

Kvinna hittades död efter 47 missade besök

En kvinna hade beviljats 15 timmars hemtjänst i veckan, men besöken genomfördes inte och efter nästan sju veckor hittades kvinnan död i sitt hem, rapporterar SVT.


Incidenten bedöms som allvarlig och har anmälts till Inspektionen för vård och omsorg (Ivo), vilket SVT var först att rapportera om. 

Fick inte besök från Hemtjänsten

Kvinnan hade skrivits ut från ett behandlingshem och skulle redan samma dag börja få besök från hemtjänsten, men en kommunikationsmiss mellan Haninge kommun och den utförande hemtjänsten gjorde att hon aldrig fick den hjälp som hon hade beviljats. 

Kommunen förklarar i sin utredning missen delvis med att utföraren inte tagit del av den fullständiga informationen om när besöken skulle börja ske.

"Utföraren läste inte igenom hela dokumentet för att förvissa sig om från när beställningen gällde och dess omfattning", går att läsa i ett dokument från Ivo som Nyheter24 tagit del av. 

Kvinnan hittades död efter sju veckor

Först efter 47 dagar hittade hemtjänstpersonal kvinnan avliden. Det är oklart när hon dog.

TT
/
IVO
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kavli vill ta större klimatansvar – ska minska utsläppen: “En tuff resa”

Glad överraskning: Japans månsond är vid liv

1 timme sedan
USA:s senaste sond klarade det inte. Men Japans lilla landare visar sig nu, mot alla odds, ha överlevt ännu en brutal natt på månen. "Vi fick svar från Slim i går kväll!" utropar landets rymdstyrelse lättat.

Ett rekordartat kvartal på Wall Street

1 timme sedan
Ett lysande kvartal är till ända på New York-börsen. Det pågående rallyt har ökat aktievärdet med cirka fyra tusen miljarder dollar på tre månader och rekorden har smattrat som spön i backen.

Person skjuten under jakt

1 timme sedan
En person har skjutits i en jaktolycka i Surahammar, rapporterar TV4.

Polisen i Borås rapporterar om brand

1 timme sedan
"Det brinner i en lägenhet i ett flerfamiljshus på Dalbogatan.", skriver polisen på sin hemsida.

Razzior mot ryskt spionnätverk i Polen

1 timme sedan
Polsk säkerhetstjänst uppger att en räd genomförts mot ett ryskt spionnätverk. Räden har genomförts i samband med tjeckisk underrättelsetjänst.