Genrebilder.
Mannen misstänks på sannolika skäl, den högre misstankegraden. - Foto: Sjöfartsverkets Sjö- och flygräddningscentral/TT och Pavel Koubek/TT

Kvinna hittades i gruvhål i Norberg – den misstänkte mannen begärs häktad

Den man i 40-årsåldern som anhållits misstänkt för våldtäkt och mordförsök sedan en kvinna hittats i ett gruvhål i Norberg begärs häktad, visar handlingar från Västmanlands tingsrätt.


Det var i fredags som en kvinna hittades i ett gruvhål utanför Norberg i Västmanland. Läs mer om det här. 

Kvinna hittades i gruvhål i Norberg – man begärs häktad

På måndagen anhölls en man misstänkt för mordförsök och våldtäkt, och på tisdagseftermiddagen kom beskedet att han begärs häktad. Mannen misstänks på sannolika skäl, den högre misstankegraden.

Det var i fredags som räddningstjänsten larmades till gruvhålet efter att en förbipasserande hört skrik. Väl på plats kunde räddningspersonalen bekräfta att det befann sig en kvinna i det cirka 25 meter djupa hålet.

En räddningshelikopter från Sjöfartsverket användes för att få upp henne. Hon fördes sedan med helikopter till sjukhus. Hon var då vid medvetande, men hade kraftiga smärtor.

Det är oklart hur länge kvinnan var fast i gruvhålet, men enligt uppgifter kan det ha rört sig om två dygn. Läs mer om det här.

TT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!