Gruvhål Norberg
Den man som anhållits misstänkt för våldtäkt och mordförsök i Norberg-fallet har häktats. - Foto: Sjöfartsverkets Sjö- och flygräddningscentral JRCC/TT och Johan Nilsson/TT

Kvinna kastades ner i gruvhål – misstänkte mannen häktas

Den man i 40-årsåldern som misstänks för våldtäkt och mordförsök sedan en kvinna hittats i ett gruvhål i Norberg har häktats, rapporterar SVT Nyheter.


Det var i fredags som räddningstjänsten larmades till gruvhålet efter att en förbipasserande hört skrik. Väl på plats kunde räddningspersonalen bekräfta att det befann sig en kvinna i det cirka 25 meter djupa hålet.

Misstänkte mannen häktas i Norberg-fallet

Nu häktas den man i 40-årsåldern som misstänks för våldtäkt och mordförsök sedan en kvinna hittats i ett gruvhål i Norberg, mot sitt nekande på sannolika skäl, den högre misstankegraden.

En räddningshelikopter från Sjöfartsverket användes för att få upp henne. Hon fördes sedan med helikopter till sjukhus. Hon var då vid medvetande, men hade kraftiga smärtor.

Det är oklart hur länge kvinnan var fast i gruvhålet.

TT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Mamma i Afrika har 130 gånger större risk att dö

IS uppges ha dödat syriska soldater

1 timme sedan
Tjugo soldater tillhörande den syriska armén eller grupper allierade med regimen har dödats i två attacker genomförda av terrorgruppen IS, uppger det Londonbaserade Syriska människorättsobservatoriet (SOHR).

Sverige återlämnar kranier till Finland

1 timme sedan
Karolinska institutet (KI) ska överlämna 82 kvarlevor av finländskt ursprung till Finland, har regeringen beslutat.

Netflix krossade förväntningarna

igår 22:16
Netflix krossade marknadens förväntningar under det första kvartalet, visar strömningsjättens delårsrapport.

Soldater varnas efter fylleri på Livgardet

igår 22:10
Tre soldater på Livgardets regemente i Kungsängen varnas av Försvarsmakten efter ett fylleslag en kväll i mars, rapporterar Mitti.

Trump vinnare på dyster New York-börs

igår 22:08
Det går tungt på Wall Street. För femte handelsdagen i rad stängde New York-börsens breda index, S&P 500, på minus – ned 0,2 procent. Det är den längsta svackan sedan i oktober, enligt CNBC.