Clark Olofsson lever idag som pensionär.
Clark Olofsson lever idag som pensionär. - Foto: Henrik Montgomery/TT och Bertil Ericson/TT

Clark Olofssons ord om livet idag: "Får betalt från staten"

Clark Olofsson var länge en av Sveriges mest fruktade brottslingar. Nu lever den notoriske bankrånaren, som idag är 75 år, ett liv i det fria – som kantas av bekvämligheter.
– Jag får till och med betalt från staten, säger han till Amelia.


Rån, fängelsestraff och rymningar. Ungefär så såg ut Clark Olofssons liv ut under flera decennier, när han gjorde sig känd som en av Sveriges mest fruktade brottslingar.

Här kan du läsa om Olofssons kriminella förflutna.

Hur lever Clark Olofsson idag?

Numera är Clark Olofsson, som blivit 75 år gammal, en fri man. Med anledning av den nya Netflix-serien "Clark", som skildrar hans liv, har han i en öppenhjärtig intervju med tidningen Amelia delat med sig av hur hans liv ser ut idag.

Under de senaste åren har han bott i skånska Veberod, hemma hos sin systerdotter, där han huserar i ett eget annex, som enligt honom själv är toppmodernt.

– Och pool. Det har fungerat utmärkt under pandemin när jag bearbetat mina memoarer. Den här gången tänker jag berätta allt, säger Olofsson, som tidigare gett ut två mer censurerade versioner av boken, till tidningen.

Läs allt om den nya Netflix-serien om Clark Olofsson här.

Clark Olofsson: "Får betalt från staten"

Clark Olofsson berättar att han har flera bollar i luften och att han regelbundet blir tillfrågad att ta sig an diverse projekt eftersom han anses vara "pålitlig".

– Jag anger aldrig någon och jag har ett enormt kontaktnät i alla branscher där det pågår ljusskygga verksamheter, säger Olofsson till tidningen, och fortsätter vidare:

– Men jag trivs med pensionärstillvaron, som jag till och med får betalt från staten för. Flera tusen i månaden fast jag aldrig jobbat ärligt en enda dag i mitt liv, utanför fängelserna.

Just nu är Olofsson dock inte på hemmaplan i Sverige, utan på tillfälligt besök hos sin exfru Marijke Demuynck i Belgien. Här kan du läsa allt om bankrånarens turbulenta kärleksliv.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Teknikbolagen sänkte Wall Street

Kundtjänstens VÄRSTA typ av kund: "Avsluta samtalet"

Kundtjänstpersonal pratar med en mängd olika typer av personer. Kundtjänstmedarbetaren Marielle Grääs berättar för Nyheter24 att de flesta är trevliga men att det finns en typ som får personalen att sätta ner foten.

Tredje borgmästare mördad i Ecuador

1 timme sedan
Borgmästare Jorge Maldonado i gruvstaden Portovelo i Ecuador sköts till döds på fredagen. Det är det tredje mordet på borgmästare i landet inom en månad.

Våldtog sovande kvinna – döms till fängelse

2 timmar sedan
En man i 20-årsåldern döms till fängelse för att ha våldtagit en sovande kvinna, rapporterar Sydsvenskan.

Malmö: Polisen rapporterar om bråk

2 timmar sedan
"Bråk på stadsbuss.", skriver polisen på sin hemsida.

Juryn till Trumps rättegång utsedd

2 timmar sedan
En jury bestående av tolv ordinarie ledamöter och sex ersättare har utsetts i rättegången mot expresident Donald Trump i New York.