Stockholm

Clark Olofssons kärleksliv: Flickvännerna, frun och barnen

Clark Olofsson har haft ett turbulent kärleksliv.
Clark Olofsson har haft ett turbulent kärleksliv. Foto: Reportagebild/TT, Ingvar Karmhed/FLT-PICA och SvD/TT

Den notoriske bankrånaren Clark Olofssons liv har blivit till Netflix-serie och i de sex avsnitten förekommer flera stormiga kärleksrelationer. Nyheter24 reder ut sanningshalten i förhållandena och kikar närmare på kvinnorna i Clark Olofssons liv.

Clark Olofsson är en av Sveriges mest ökända brottslingar och blev framförallt känd för hela svenska folket som en av huvudfigurerna i det uppmärksamma Norrmalmstorgsdramat.

Läs mer

Clark Olofsson är en av Sveriges mest ökända brottslingar och blev framförallt känd för hela svenska folket som en av huvudfigurerna i det uppmärksamma Norrmalmstorgsdramat.

Här kan du läsa om hur Olofsson lever idag.

Clark Olofssons liv blev Netflix-serien "Clark"

I maj 2022 släpptes serien "Clark" på Netflix, som skildrar Clark Olofssons långa kriminella historia med Bill Skarsgård i huvudrollen. 

I Netflix-serien förekommer en rad kvinnor: men fanns dessa kvinnor på riktigt, och hur såg egentligen Olofssons kärleksliv ut genom åren?

Läs allt om serien här.

Bill Skarsgård axlar rollen som Clark Olofsson i Netflix-serien "Clark".Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Är Clark Olofssons flickvän Madou baserad på en riktig person?

I serien ses Clark Olofsson tillsammans med en arvtagerska vid namn Madou och relationen blir så pass seriös att de till och med förlovar sig när Olofsson gripits och sitter i fängelse. Men hur mycket sanning finns det i denna kärlekshistoria?

Faktum är att förhållandet är relativt verklighetstroget. Karaktären ska, enligt The Cinemaholic, vara baserad på Madiorie Britmer som, likt Madou, kom från överklassen och som förlovade sig med Olofsson på Kumlaanstalten i juli 1967.

I serien föder Madou en dotter, men huruvida paret faktiskt fick barn tillsammans på riktigt är oklart.

Var Clark Olofsson förlovad med Maria Wallin?

Under seriens gång är Clark Olofsson också i en relation med Maria. Även den karaktären är baserad på en verklig person.

Clark Olofsson och Maria Wallin år 1972. Foto: Reportagebild/TT

Olofsson var nämligen, under flera år, tillsammans och förlovad med Maria Wallin som, enligt TT, ska ha flytt Sverige tillsammans med Olofsson i samband med att han rymde från anstalten Lingatan under tidigt 1970-tal. 

Blev Clark Olofsson ihop med Kicki från Norrmalmstorgsdramat?

När Norrmalmstorgsdramat skildras i serien får tittarna se hur Clark Olofsson träffar Kristin "Kicki" Enmark som då drabbas av det numera världskända "Stockholmssyndromet" – hon fick alltså känslor för den ökände bankrånaren under gisslansituationen.

Kristin "Kicki" Enmark efter Norrmalmstorgsdramat. Foto: SvD/TT

– Det kan låta underligt, det förstår jag – men det är omöjligt att föreställa sig hur det känns att vara under dödshot. Och så finns det någon där som visar en omsorg. Det växte ett starkt band mellan oss, har den verkliga Kicki senare sagt till Hemmets Journal.

Efter dramat blev Olofsson och Kicki ett par och de träffades igen när han hade permission från Norrköpingsanstalten.

Kristin "Kicki" Enmark år 2003. Foto: Jack Mikrut/TT

– Det var en häftig passion, pang bara. Jag var jättekär, har hon berättat för Hemmets Journal

Det var i oktober 1974 och Clark – som satt på Norrköpingsanstalten – hade permission på 24 timmar för att träffa sin advokat i Stockholm. De stämde träff på en restaurang vid Stureplan. – Clarks advokat och ytterligare en person var med, men det märkte jag knappt. Sedan tog vi en drink på advokatens kontor. Kristin följde Clark med tåget till Norrköping, där de sprang över järnvägsspåren raka vägen till ett billigt hotell, Ritz, där de checkade in för 58 kronor. – Det var en häftig passion, pang bara. Jag var jättekär. På morgonen var Clark försenad till fängelset. Det sista Kristin såg av honom var hur han hoppade – halvklädd – ut från fönstret på andra våningen för att så snabbt som möjligt ta sig till anstalten.

Senare blev Kicki, enligt egen utsago, gravid med Olofssons barn, men drabbades av missfall. Relationen tog slut i samband med att brottslingen dömdes dömdes till fängelse för grovt narkotikabrott i Belgien.

Är Ingela i "Clark" baserad på en riktig person?

Enligt The Cinemaholic är karaktären Ingela, som i tv-serien får en dotter tillsammans med Clark Olofsson, löst baserad på en verklig person som Olofsson ska ha fått en dotter med.

Vem var Clark Olofssons fru Marijke Demuynck?

När Clark Olofsson var på rymmen år 1976 träffade han den då 19-åriga belgiskan Marijke Demuynck på ett tåg i Tyskland. 

I augusti samma år, efter att Olofsson återigen gripits och sitter bakom lås och bom, gifter sig paret i Kumlabunkern, enligt Aftonbladet.

Under en period går den ökände bankrånaren under efternamnet Demuynck, men äktenskapet slutar i skilsmässa år 1999. Innan dess fick paret tre barn tillsammans.

Utöver det ska Olofsson har tre barn från tidigare relationer, vilket gör honom till sexbarnsfar.

Premium
Engångsbetalning - snabbt och enkelt
Detta är en låst artikel. Logga in om du redan har köpt den.
Läs våra köpvillkor här.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.