Måndag 27 Jun
Stockholm

Mårten Andersson om den svindlande miljonförlusten: "Chock"

Mårten Andersson om den svindlande miljonförlusten: "Chock"
Kryptoraset fick förödande konsekvenser för komikern Mårten Anderssons plånbok. Foto: Stella Pictures och Pexels

Den senaste tidens dystra utveckling för kryptovalutan har slagit hårt mot Mårten Andersson. Komikern förlorade drygt en miljon kronor på kryptovalutan Luna, något som kom som en fullständig chock.
– Det här var en riktig örfil, säger han till Nyheter24.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Den svenske komikern Mårten Andersson, grundaren av varumärket Raw Comedy, har varit en stark förespråkare för kryptovalutor, däribland “Luna”. Luna är en kryptovaluta vars värde är kopplat till en så kallad “stablecoin”, Terra, som i sin tur ska vara kopplad till den amerikanska dollarn. 

Komikern Mårten Andersson om kryptoraset: "Fullständig chock"

Under måndagen rapporterade Nyheter24 att detta nu fått förödande konsekvenser för komikerns plånbok. På Twitter skriver Mårten Andersson att han har förlorat över en miljon kronor på sin investering i kryptovalutan Luna. 

– Nu är det några dagar sedan det hände, så nu har man fått lite distans till det, men när det väl hände så var det ju en fullständig chock såklart, säger Mårten Andersson till Nyheter24 och fortsätter: 

– Inte ens i mina vildaste mardrömmar hade jag kunnat föreställa mig det här. 

Mårten Andersson om miljonförlusten: "Svider enormt"

Mårten Andersson betonar att "pengar inte är allt", men att han givetvis hellre skulle velat ha kvar de förlorade pengarna i sin ägo. 

– Man ska aldrig investera mer pengar än man kan förlora. Även om det svider enormt att ha förlorat så här mycket pengar, och att min fästmö inte blev superglad direkt, så kan jag inte göra något. Det är vad det är och det är ingen idé att gråta över spilld mjölk. 

– Det är bara att lära sig av misstagen, och jag får jobba övertid framåt, tillägger han med ett skratt. 

Mårten Andersson: "Kommer dröja innan jag investerar mer pengar i krypto"

Luna, som den 6 april handlades för drygt 116 dollar, är nu nere på 0,00041980. Den är i princip helt utraderad. Händelsen har gjort att Mårten Andersson nu inte har några planer, i alla fall inom en närmare framtid, att investera mer pengar i kryptovaluta. 

– Luften gick lite ur mig. Det är inte bara Luna, jag har investerat i krypto sedan jag upptäckte det och som det känns nu kommer det dröja rätt länge innan jag går in med mer pengar i krypto. 

Mårten Andersson beskriver att han är “skadeskjuten”, ur ett investerarperspektiv, av händelsen. 

– Det här var en riktig örfil och innan den har slutat svida så kommer det inte investeras några pengar. Sedan försvann det ju en betydande del, så det finns heller inget att investera, säger han till Nyheter24. 

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.