Tre häktas för misstänkt mord på flicka.
På tisdagen hålls häktningsförhandlingar mot de tre personer som misstänks för mord på en flicka i Nacka. Arkivbild - Foto: Johan Nilsson/TT

Tre häktade för mord på 14-årig flicka – nekar till brott

Tre personer har i dag häktats på sannolika skäl misstänkta för mordet på en flicka i Nacka förra veckan.


En kvinna och två unga män häktades i dag av Nacka tingsrätt på sannolika skäl, vilket är den starkare misstankegraden, misstänkta för mord på en 14-årig flicka i en bostad i Nacka den 19 maj.

Tre häktas misstänkta för mord på 14-årig flicka i Nacka

Enligt åklagare Johanna Levin finns det en relation mellan de tre häktade och den dödade flickan. Hon vill dock inte gå in på detaljer om vilken typ av relation det rört sig om.

— Men utifrån uppgifter i utredningen bor de här personerna på samma adress, säger Johanna Levin till TT.

Alla tre häktades mot sitt nekande fram till den 7 juni och kvinnans advokat Marcus Lodin säger till TT att häktningen kommer att överklagas.

— Hon förnekar brott och vi bestred häktningsyrkandet. Eftersom rätten ändå valde att häkta henne har jag fått i uppdrag att överklaga häktningsbeslutet till Svea hovrätt vilket jag kommer att göra senare i dag, säger Marcus Lodin.

Advokat Mattias Mattias Ahlkvist försvarar en av de unga männen och även hans klient nekar till brott.

— Han motsatte sig åklagarens häktningsbegäran eftersom vi inte tycker att det föreligger sannolika skäl för den här brottsmisstanken, säger Mattias Ahlkvist.

TT har sökt även den andre häktade mannens advokat.

I förra veckan hittades den 14-åriga flickan död i en lägenhet i Nacka utanför Stockholm. Till en början bedömde polisen att hon tagit sitt liv. Men på lördagen meddelade polisen att nya uppgifter framkommit som gjorde att en utredning gällande mord inletts.

Expressen har med hänvisning till uppgifter i polisutredningen skrivit att motivet till mordet ska vara hedersrelaterat. Åklagaren har avböjt att kommentera den uppgiften.

TT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Fler sprängningar riktas mot privatbostäder

Nordea: Trycket på hushållen lättar

Storbanken Nordeas ekonomer konstaterar att det pågår en normalisering av inflationen, vilket väntas få centralbanken att sänka räntor.

Tidsfrist löpte ut – universitetsprotest fortgår

USA:s studentprotester mot Israels krigföring i Gaza fortsätter – och växer. Universiteten brottas med balansgången mellan vissa studenters yttrandefrihet och andras säkerhet – och mäktiga givares intressen.

Sju gripna i antiterrorräder efter kyrkdåd

I stora antiterrorräder i Australien har sju personer gripits. De misstänkta har kopplingar till en tonåring som i förra veckan knivhögg en assyrisk biskop.

SCB: Fler kvinnor och unga arbetslösa

Arbetslösheten fortsätter att öka medan andelen sysselsatta ligger ganska stabilt, enligt nya siffror från Statistiska centralbyrån (SCB)

SBAB fortsätter sänka boräntor

1 timme sedan
SBAB fortsätter sänka sina korta boräntor – tremånadersräntan är nu under 5 procent. De korta räntorna har ju börjat sikta in sig på att Riksbanken snart kommer att sänka sin styrränta, säger Lars Lindmark på SBAB.