Det här är den jobbigaste gästen på färjan.
Malin berättar vilka som är de allra störigaste passagerarna ombord på färjan. - Foto: Bertil Ericson/Scanpix/TT, Fredrik Sandberg/Scanpix/TT och Hasse Holmberg/Scanpix/TT

Det här är den störigaste passageraren, enligt tidigare färjestädaren

I flera år arbetade Malin som städare ombord på en välbesökt färja och stötte därmed på en och annan gäst som inte alltid visade sig från sin bästa sida. Nu berättar hon vem som är den störigaste passageraren.
– Ibland orkade man tjafsa och ibland inte.


Som städare ombord på en färja ingår det i arbetsuppgifterna att dagligen, förutom att se till att det ser trevligt ut i hytterna, också att bemöta en och annan gäst. En del av dem är trevliga och en del kanske borde ha stannat hemma, enligt Malin som tidigare arbetat inom yrket i flera års tid.

Särskilt utsatta var Malin och hennes kollegor när de väl befann sig i en passagerares hytt, då alla inte var helt nöjda med att det skulle städas innan det var dags att kliva av. Det kunde till och med bli så illa att personalen fick instruktioner från cheferna att ta till säkerhetsåtgärder.

– Vi blev tillsagda att lägga ett lakan i dörren, för att om det skulle hända något så var ändå dörren öppen, berättar Malin för Nyheter24.

De är de störigaste passagerarna på färjan

Förutom de som kastade sopor rätt ner på golvet fanns det andra gäster som tillhörde de absolut störigaste, vilka är de som vägrade släppa in Malin och hennes kollegor i deras hytt.

– Jag var ju tvungen, för det var så avtalet såg ut. Ibland orkade man tjafsa och ibland inte. Men om två eller tre hytter inte släppte in oss hade man knappt någon tid att fixa det sen.

Här kan du läsa om den vidrigaste hytten Malin städat.

En annan störig upplevelse Malin haft med en hel rad gäster, är de som kräver att hon ska släppa in dem i en hytt som de uppger är deras. Något som skedde med jämna mellanrum, och det var inte alltid de som kunde ta ett nej.

– Folk blir sura för att vi inte vill öppna deras hytt.

Om en gäst har tappat bort sitt nyckelkort är det bara att traska ner till informationen och få hjälp där, slår Malin fast.

Malin heter egentligen något annat.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!