Tidigare färjestädaren om den vidrigaste hytten hon städat:
Nyheter24 har pratat med Malin, som under flera år arbetade som städare ombord på en färja. Nu berättar hon om den värsta hytten hon städat. - Foto: Fredrik Sandberg/TT, Hasse Holmberg/TT och Henrik Witt/TT

Tidigare färjestädaren om den vidrigaste hytten hon städat: "Hår"

Nyheter24 har pratat med Malin, som under flera år arbetade som städpersonal ombord på en färja. Nu berättar hon om en händelse när hon skulle städa en av hytterna, som hon sent kommer glömma, och som slutade med att hon behövde kalla på vakterna.


Malin, som tidigare har arbetat som städare ombord på en färja, kan vittna om att passagerare inte alltid var så trevliga mot personalen.

Nyheter24 har tidigare skrivit om Malins värsta upplevelse med en gäst, och det värsta en gäst lämnat kvar i sin hytt.

Mer ofta än sällan fick Malin och hennes kollegor motta hot och kränkningar från alkoholpåverkade, eller irriterade, gäster. En gång hon minns särskilt väl var när en hotfull manlig gäst vägrade släppa in henne i en av hissarna på färjan.

Men det finns andra tillfällen då vakterna behövts tillkallas.

Färjestädaren om värsta hytten: "Det var hår överallt"

Under en fullbokad tur är det svårt att hinna med alla hytter innan färjan når land, och särskilt knepigt blir det att få fint tills dess om gästen i fråga ställer till med problem. Vid ett tillfälle skulle Malin själv plocka undan i en hytt – men synen hon möttes av när hon öppnade dörren var minst sagt uppseendeväckande.

– Då har de ställt sig mitt i natten och rakat huvudet i handfatet. Det var hår överallt, det var vidrigt, berättar Malin för Nyheter24.

Det blev för gästen själv, som befann sig i hytten, att låna trasor och en sopsäck och ta reda på röran han ställt till med.

– Han gjorde faktiskt det, det var skönt. Så jag fick lite mindre att göra.

"Han spärrar ögonen i mig"

Efter det skulle kanske Malin ha kunnat gå vidare med nästa hytt – men så blev det inte. In i hytten kliver en annan man in, som enligt Malin såg ut att vara kraftigt påverkad av alkohol eller narkotika.

– Han spärrar ögonen i mig, springer mot mig, och skriker: “Du har tagit min mobil”, säger Malin som blev väldigt rädd.

När hon förklarade att hon inte alls tagit mannens telefon, fortsatte han bara att skrika. Som tur var kom Malins kollega precis då tillbaka efter sin rast. De kallade på vakterna ombord, men mannens kompisar ställde sig då i vägen så Malin inte skulle kunna komma ut.

– Det blev för mycket. Vi hade så mycket att göra den dagen, jag hade inte ätit och sovit dåligt. Så jag brast och sprang därifrån.

Vakterna tvingades sedan brotta ner den hotfulla mannen som försökte springa efter Malin.

– Det fanns ju bra gäster också, men de dåliga syntes väldigt mycket när man jobbade där jag jobbade, säger hon.

Malin heter egentligen något annat.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!