Det händer om du spyr i taxin.
Bilderna är genrebilder. - Foto: Claudio Bresciani/TT och Lars Pehrson/SvD/TT

Taxichauffören avslöjar – det här ska du aldrig göra i bilen

Kanske brukar du kasta dig in i en taxi när du har bråttom till jobbet, eller på väg hem från en natt på stan. Men ibland kan taxiresorna sluta i katastrof. Taxichauffören berättar för Nyheter24 vad som är det värsta du kan göra i bilen.


Yrket som taxichaufför är ett socialt jobb, som innefattar att man träffar en mängd olika människor. Vissa är skötsamma och trevliga, medan andra ställer till med mer problem. 

Taxichauffören Karem har kört taxi i 12 år för ett välkänt taxibolag, och har upplevt både det ena och det andra under sina många körningar.

Taxichauffören: Det här är det värsta du kan säga i bilen

Det finns många olika saker du som passagerare kan göra för att bli mindre populär hos den som sitter bakom ratten. Karem har tidigare berättat för Nyheter24 om om vad som är det mest störiga en passagerare kan säga i bilen

– Något som irriterar mig väldigt mycket är när kunderna är fulla och dumma, men tror att de ska vara lite smarta. Då brukar de säga att jag har fifflat med taxametern, att den går fortare än vanligt. Det är väldigt irriterande, sa han då. 

Foto: Bertil Ericson/TT

Chauffören berättar – det här ska du aldrig göra i taxibilen

Men det finns något annat du kan göra i bilen som är ännu mer förödande, berättar Karem. 

– Om de spyr i bilen. Då får man avsluta passet. Jag kan inte köra runt med en bil som luktar spya. Jag måste lämna in bilen till tvätt, förklarar han. 

Och vad som händer om du råkar spy i bilen, kan det bero lite på situationen, förklarar Karem. 

– Det är lite olika. Ibland betalar passageraren, ibland betalar taxibolaget för att slippa bråka med folk. 

Karem heter egentligen något annat. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!