Sajten hjälper dig att undvika köerna på Arlanda.
Sajten hjälper dig att undvika köerna på Arlanda. - Foto: Ali Lorestani/TT och Annike Byrde/NTB/TT

Här är sajten som hjälper dig undvika köerna på Arlanda

Ska du ut och resa framöver? Då kan du hamna i timlånga köer på Arlanda. Men det finns faktiskt en sajt som kan hjälpa dig att undvika de allra värsta köerna.


Sommaren här och många svenska semesterfirare ska ut och resa. Men på Arlanda har resenärer, sedan flera veckor tillbaka, mötts av långa köer – och så lär det fortsätta fram till hösten.

– Vi har många åtgärder på Arlanda som vi jobbar med, dels med att bemanna upp, dels med att öka kapaciteten. Terminal 4 tas i bruk på onsdag med incheckning och säkerhetskontroll för att öka kapaciteten. En exceptionell åtgärd, säger Ellen Laurin, pressansvarig på Swedavia, till TT.

Här kan du läsa om möjligheten till att få ersättning om man missar sitt flyg i kökaoset på Arlanda.

Slippa köer på Arlanda? Här är sajten som kan hjälpa

Utöver att försöka ha kontakt med sitt flygbolag om läget på Arlanda finns det också en sajt som kan vara behjälplig för de som ska ut och resa och vill undvika de allra värsta köerna.

Sajten heter airportsecurity.se och skapades av webbutvecklaren Simon Arledal. Där kan du se kötiderna till de olika säkerhetskontrollerna under dygnets alla timmar.

– Man kan ju då sortera utifrån den säkerhetskontroll som man är ute efter och se över tid och flera dagar tillbaka. Till exempel: hur var köerna förra fredagen?, säger Arledal till TV4

Här kan du läsa vilka resenärer som har en helt egen ingång till säkerhetskontrollen på Arlanda.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Man dömd för barnvåldtäkt

Uppgifter: Israel ska ha attackerat mål i Iran

Projektiler från Israel ska ha träffat mål i Iran, uppger en amerikansk källa för ABC News. Angreppets omfattning framgår inte.

Nu börjar världshistoriens största val

En tiondel av mänskligheten kan delta när världens största val nu inleds. Men frågan är vilka möjligheter indierna har vid urnorna. Det ses som givet att premiärminister Narendra Modi behåller makten. Människor är benägna att rösta bort demokrati om de får säkerhet i utbyte. Och det är så de uppfattar honom, säger Indienexperten Sten Widmalm.

Bank nekade gravid provanställning

1 timme sedan
En kvinna som sökte anställning i kundtjänsten till en bank nekades provanställning på grund av graviditet.

Två gripna efter skottlossning

1 timme sedan
En man och en kvinna i 40-årsåldern greps under natten till fredagen efter en skottlossning mot en port i centrala Sundsvall. Enligt polisen är det enstaka händelse utan koppling till gängkonflikter.

Över hundra döda i stora översvämningar

1 timme sedan
Flera dagars kraftiga översvämningar i Pakistan och Afghanistan har krävt minst 130 liv.