Köerna ringlar sig långa på Arlanda.
Köerna ringlar sig långa på Arlanda. - Foto: Fredrik Sandberg/TT och Ali Lorestani/TT

Reseexpertens varning: Gör inte detta i kökaoset på Arlanda

Köerna ringlar sig långa på Sveriges största flygplats Arlanda och många försöker hitta tillvägagångssätt för att undvika kökaoset. Men ett av dessa alternativ ska man helst skippa, enligt reseexperten Lottie Knutson.


Svenska resenärer har, sedan flera månader tillbaka, fått stå i långa köer på Arlanda. På grund av ett högt restryck, i kombination med personalbrist, är det en lång väntan vid flygplatsens säkerhetskontroller.

— Vi följer läget väldigt noggrant. Vi har många åtgärder på Arlanda som vi jobbar med, dels med att bemanna upp, dels med att öka kapaciteten. säger Ellen Laurin, pressansvarig på Swedavia, till TT.

Här kan du läsa om sajten som kan hjälpa dig att undvika de värsta köerna på Arlanda.

Lottie Knutson: Undvik fast track på Arlanda

Ett alternativ som på sistone lyfts fram för de som vill slippa köa på Arlanda är det så kallade "fast track"-systemet, vilket erbjuds av flera flygbolag och som, i teorin, ska ge en snabbare kö.

Men reseexperten Lottie Knutson avråder från att köpa fast track eftersom risken är stor för köer även där – och därmed kastar man sannolikt pengar i sjön. I stället kommer hon med andra råd.

Lottie Knutson. Foto: Robin Haldert/TT

– Checka in hemifrån. Printa bagagetaggen och lämna in bagaget på så sätt. Ha handbagaget och allt redo. Åk inte ett helt dygn eller en dag i förväg, då pluggar man bara igen flygplatsen, säger Knutson till TV4

Får man gå före i kön om det flyg man bokat snart går? Läs Swedavias svar här.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Lugnt på USA-börsen trots bankchefens uttalande

Powell: Räntesänkningar dröjer i USA

Det blir mer och mer osannolikt med en sänkning av den amerikanska styrräntan inom den närmaste tiden, enligt USA:s centralbankschef Jerome Powell.

Växjö: Polisen rapporterar om trafikolycka

"Lastbil med släp i diket, Norra Åreda", skriver polisen på sin hemsida.

Rullstolsburen person dog – föll ner i pool på servicehus

En rullstolsburen person föll ner i en pool på ett serviceboende i Västerås på julafton i fjol och avled ett par dagar senare. Nu har kommunen Lex Sarah-anmält händelsen.

Örebro: Polisen rapporterar om brand

"Ett tågset brinner på CV-området i Örebro-", skriver polisen på sin hemsida.

Lidköping: Polisen rapporterar om brand

1 timme sedan
"Bilbrand på Svartebäcksgatan.", skriver polisen på sin hemsida.