Hyllorna på Systembolaget gapar tomma inför midsommar.
Hyllorna på Systembolaget gapar tomma inför midsommar. - Foto: Geir Olsen/TT och Henrik Holmberg/TT

Leveransproblem hos Systembolaget inför midsommar

Det har uppstått käppar i hjulet för den som vill ha ett glas vin till midsommarbuffén. Systembolaget har nämligen problem med några av sina leverantörer inför den stundande högtiden – något som kan drabba butiker i hela landet.


Det gapar just nu tomt på många hyllor på landets Systembolag. Detta då ett antal av Systembolagets leverantörer har problem med sin distribution, rapporterar Sverige Radio. 

Det är några leverantörer som anlitar samma distributör – som nu har leveransproblem. 

– Man har inte tillräckligt mycket folk på lagret. Men det finns också problem i både Sverige och övriga världen när det gäller chaufförer av lastbilar, säger Sara Norell Murberger, ansvarig för inköp på Systembolaget.

Leveransproblem för Systembolaget – veckan före midsommar

De varor som främst berörs är framförallt vin, mousserande vin och enstaka spritprodukter som nu saknas på hyllorna.

Och för den som vill ha en nubbe till midsommarsillen så rekommenderar Norell Murberger att spana på hemsidan och be om hjälp i butiken. Då kan man fortfarande hitta något att inhandla. 

– Alla leverantörer har inte problem, så jag tror nog att det ska finnas produkter att köpa. 

Problemen med varuleveranserna kan beröra butiker i hela landet, men Systembolaget kan inte säga när problemet är löst, rapporterar Sveriges Radio

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Morgonens nyheter 18 april

Malmö: Polisen rapporterar om misshandel

"Kvinna gripen, Malmö.", skriver polisen på sin hemsida.

Något lägre vinst för Tele2

Mobiloperatören Tele2 redovisar ett rörelseresultat på 1 250 miljoner kronor för det första kvartalet 2024. Det kan jämföras med vinsten på 1 264 miljoner kronor motsvarande period föregående år.

Swedbank ser räntesänkningar från maj

Efter en tålmodig väntan börjar Riksbanken sänka styrräntan i maj. Från sommaren ses en gradvis återhämtning av ekonomin, skriver Swedbank i sin konjunkturrapport.

Minskad orderingång för ABB

Den svensk-schweiziska automationskoncernen ABB redovisar ett rörelseresultat på 1 217 miljoner dollar för det första kvartalet 2024.

Tusentals evakueras efter vulkanutbrott

Ett vulkanutbrott i Indonesiens norra övärld har fått myndigheter att utfärda en tsunamivarning, evakuera byar och stänga en internationell flygplats.