Sova med öppet fönster, men slippa insekter? Här är knepet!
Sova med öppet fönster, men slippa insekter? Här är knepet! - Foto: Martina Holmberg/TT, Charlie Riedel/AP/TT och Henrik Holmberg/TT

Knepet: Så slipper du insekter när du sover med öppet fönster

Ligger du och vrider dig om nätterna på grund av sommarvärmen? Då kan det vara lockande att ställa sovrumsfönstret på glänt – men då kan du, utöver en svalkande bris, få en hel del insekter på köpet. Det finns dock ett enkelt och effektivt knep att ta till.


Sommaren är här och likaså värmen. Men hur mycket man än njuter av sol och värme under dagarna kan det bli desto jobbigare att sova när temperaturen når över 25-gradersstrecket.

Många drar sig dessutom för att öppna sovrumsfönstret på glänt under varma sommarnätter eftersom man helst vill slippa småkryp.

Men det finns faktiskt ett simpelt, men effektivt, knep som gör att du kan sova med öppet fönster – utan oönskade besök från insekterna.

Öppet fönster på natten? Så slipper du insekterna

Lösningen stavas ättika. Enligt Expressen tar nämligen de flesta insekter skada av att komma i kontakt med ättiksyra och du kan därför med fördel spreja en ättiksblandning i ditt fönster.

Så här gör du:

  1. Ta en sprejflaska och blanda lika delar vatten och ättiksprit.
  2. Spreja fönsterkarmarna – insida såväl som utsida.
  3. Klart! Varsågod att sova – något svalare, och utan insekter.

Här kan du läsa 5 smarta knep för att skydda dig mot myggen i sommar.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Trafikverket: E6 öppnar tidigare än beräknat

Krisande Body Shop lägger ner i Sverige

Skönhetskedjan The Body Shop lägger ned verksamheten i Sverige. På en extrainsatt bolagsstämma beslutade man att ansöka om likvidation för The Body Shop Svenska AB, rapporterar Market.

Tysk gripen för spionage i Europaparlamentet

En assistent till en tysk högerpolitiker har gripits för misstänkt spionage för Kinas räkning, meddelar åklagare. Mannen anklagas för att ha försett Kinas underrättelsetjänst med information om förhandlingar i Europaparlamentet.

Apple tappar stort i Kina

Apples Iphone-försäljning i Kina rasade med 19 procent under första kvartalet. Det var den sämsta utvecklingen sedan pandemin slog till 2020, enligt siffror från den oberoende analysfirman Counterpoint.

Uppgifter: Kadyrov sjuk – Kreml letar arvtagare

1 timme sedan
Tjetjeniens hårdföre ledare Ramzan Kadyrov uppges vara svårt sjuk i pankreatit. Nu planerar Kreml för regimskifte i den ryska delrepubliken, hävdar ryska oberoende Novaja Gazeta. En hårdför befälhavare nämns som möjlig efterträdare.

Polisen i Boden rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Singelolycka på Garnisindsgatan/Kyrkgatan i Bodens centrum.", skriver polisen på sin hemsida.