Satu Nordling Gonzales är gravid med sitt femte barn.
Tiobarnsmamman Satu Nordling Gonzalez är gravid med sitt elfte barn. - Foto: Privat/Mybabydolls/Instagram

Satu, 39, slår hål på vanliga myten – och så är livet med tio barn

Satu Nordling Gonzalez har fött tio barn, och mot slutet av 2022 är det dags igen. För Nyheter24 berättar Satu om hur kroppen mår efter alla graviditeter och slår hål på en vanlig myt om förlossningar.
– Vi får se om detta är den sista.


I mitten på juni 2022 kom beskedet – tio ska bli elva. En av Sveriges största familjer ska bli ännu större, något tiobarnsmamman Satu Nordling Gonzalez själv berättade på sina sociala medier. Läs mer om det här.

"Överraskning! Vi har burit en stor hemlighet i vilket känns som en evighet nu, vi är så stolta och tacksamma att berätta att baby 11 är på väg till, och är redan en stor del av, familjen", skrev hon i ett inlägg på Instagram.

Familjen består i dagsläget av paret Satu, 39, och mannen Andres, 55, som tillsammans har 14-åriga Nicole, 12-åringarna Vanessa, Danilo och Jonathan, nioåriga Olivia, åttaårige Kevin, sjuåriga Celina, fyraåriga Isabelle, tvååriga Melanie och minstingen Benjamin som är ett år.

När Nyheter24 pratar med Satu några veckor efter beskedet berättar hon att hon mår bra trots att illamåendet, som ofta kommer med en graviditet, håller i sig. Mot årets slut är hennes elfte barn planerat att födas.

– Det känns helt fantastiskt och faktiskt lite overkligt fortfarande! Jag känner mig verkligen så lyckligt lottad som får göra denna fantastiska resa igen, som en gång inte alls var så självklar för mig, säger Satu.

Foto: Instagram/Mybabydolls

"Min man kände att vi var klara efter två"

Vägen till tio barn, med ett på väg, var nämligen inte helt enkel för paret. Men efter flera missfall fick då 25-åriga Satu Nordling Gonzalez äntligen sitt första barn.

Efter det har antalet barn ökat fort, vilket Nyheter24 tidigare rapporterat om. Satu själv har alltid föreställt sig sin framtid med många barn, men för hennes man var det inte lika självklart.

– Jag har alltid velat ha en stor familj med många barn. Min man kände att vi var klara efter två...

Där hemma är däremot lyckan nu total och enligt Satu är alla tio barn glada över att få välkomna ännu en medlem till syskonskaran.

- De är så himla glada och förväntansfulla. Vill berätta för alla, pussar på magen och funderar på namn. Det känns så fint att de delar den glädjen, berättar Satu.

Foto: Instagram/Mybabydolls

"Ingen förlossning är den andra lik"

Efter att ha varit gravid med elva barn finns det en myt som Satu Nordling Gonzalez direkt kan slå hål på.

- Den som tror att det blir enklare och snabbare att föda ju fler barn man har fått har ganska fel om man säger så. Mina förlossningar har ändå varit bra. Några snabba och några har bjudit på oväntade vändningar. Ingen förlossning är den andra lik, berättar hon.

Hur har dina graviditeter varit?

- Jag skulle ändå säga att de har varit bra. Jag har lidit av "hyperemesis gravidarum" under flera graviditeter, och med tidiga sammandragningar, men det är ändå en liten uppoffring för att till slut få skatten man längtar efter.

Att bära, och föda, närmare ett dussin barn, menar Satu dock inte har påverkat hennes kropp så mycket som många kanske tror. 

– Denna fråga får jag väldigt ofta och svaret är att den känns likadan som när jag väntade mitt första barn. Nej, nu ljuger jag, jag har fått åderbrock i benen från mina sista två graviditeter. Men annars känns allt bra och återställt.

Vet du i dagsläget hur många barn du vill ha?

– Jag kände faktiskt att jag var klar med tio, men sen smög känslorna in på en till. Vi får se om detta är den sista. Jag tror det. Men vi får se.

Läs även: Ellie, 24, är surrogatmamma: "Väntat på att hitta rätt familj"

Foto: Instagram/Mybabydolls

"Man får aldrig en tråkig stund"

Satu Nordling Gonzalez tillbringar sina dagar, förutom med att vara mamma, också med att arbeta med sina sociala medier och sin blogg. Vardagssysslorna skiljer sig inte så mycket från en familj med färre medlemmar, menar Satu.

– Vardagen rullar på så som i de flesta familjer, förutom att vi är några fler. Mer mat att laga, mer tvätt att tvätta, barn att bada, mer läxor men även mer bus och skratt och framförallt roliga äventyr, säger hon och lägger till:

– Det händer något hela tiden. Hela tiden. Man får aldrig en tråkig stund om man säger så. Går någon äntligen ur en utmanande utvecklingsfas så går nästa in i en ny fas.

Hur orkar ni?

– Det finns dagar när orken är slut redan efter frukost, men oftast rullar allting bara på och man är van vid detta liv. Man gör det man ska göra och tankar energi från barnen och det får en att orka fortsätta, avslutar Satu.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Polisen i Vellinge rapporterar om trafikolycka

En häktad för deltagande i terrororganisation

En person har häktats vid Nacka tingsrätt, misstänkt för deltagande i en terroristorganisation, skriver Säkerhetspolisen i ett pressmeddelande.

Trots kritiken – Kinas Huawei får känslig info om Sverige

Nu står det klart att Huawei ska få ta del av affärskänslig information från svenska Post- och Telestyrelsen, PTS. Ericsson och Telia är väldigt kritiska till regeringens beslut.

Sambo? Så delar du upp ekonomin med din partner

Brukar du och din partner bli osams över ekonomin? Nyheter24 har pratat med Madelén Falkenhäll, hållbarhetsekonom på Swedbank, som berättar hur man kan tänka när man ska dela upp ekonomin med sin partner.

Det vill svenskarna helst ha på sig när de begravs

Här är plaggen som svenskarna helst har på sig i graven när de begravs. Vissa plagg är med otippade än andra. Vad hade du velat ha på dig när du begravs?

Stockholmsbörsen flyttar – här är nya adressen

Stockholmsbörsen ska flytta. Om ett år ska de 900 anställda byta arbetsplats från Frihamnen till Stockholm City. Det är inte ett problem att lokalerna är mindre eftersom fler jobbar hemifrån sedan pandemin, berättar Nasdaqs pressansvarige, Erik Gruvfors.