Satu Nordling Gonzalez om kritiken hon möter.
Satu Nordling Gonzalez om kritiken hon möter som snart 11-barnsmamma. - Foto: Privat/Instagram/Mybabydolls

10-barnsmamman Satu, 39, om hatet: "Stack i ögonen"

Satu Nordling Gonzalez väntar sitt elfte barn. Nu berättar hon för Nyheter24 om kritiken hon möter på grund av beslutet att bilda en stor familj.
– Jag har stött på kritik efter varje barn efter det att jag väntade barn nummer fem.


Nyligen berättade tiobarnsmamman Satu Nordling Gonzalez att hon är gravid med sitt elfte barn. Ett besked som, förutom av familjen, välkomnats av mammabloggarens följare.

Familjen består i dagsläget av paret Satu, 39, och mannen Andres, 55, som tillsammans har 14-åriga Nicole, 12-åringarna VanessaDanilo och Jonathan, nioåriga Olivia, åttaårige Kevin, sjuåriga Celina, fyraåriga Isabelle, tvååriga Melanie och minstingen Benjamin som är ett år.

Satu själv har alltid föreställt sig sin framtid med många barn, men för hennes man var det inte lika självklart.

– Jag har alltid velat ha en stor familj med många barn. Min man kände att vi var klara efter två..., har Satu tidigare berättat för Nyheter24.

10-barnsmamman Satu Nordling Gonzalez: "Tog åt mig"

Men utöver alla gratulationer som familjen fått efter att de gått ut med att det elfte barnet är på väg, finns det även de som riktar kritik mot deras livsval.

– Jag har stött på kritik efter varje barn efter det att jag väntade barn nummer fem. Det var visst någon märklig gräns som stack i ögonen på folk. Jag tog åt mig av de elaka kommentarerna väldigt mycket i början, så pass att jag började tveka på min egen mammaroll och mina beslut, berättar Satu Nordling Gonzalez för Nyheter24 och fortsätter:

– Lite tråkigt ändå att behöva stålsätta sig och vara "orolig" inför andras reaktioner när man ska dela den finaste nyheten som finns, och få hat på sig för att man väljer en annan väg än de flesta. Men jag kände ändå att det var rätt för oss, att jag ska följa mitt hjärta och mina drömmar. Det här är ju allt för mig.

"Jag tycker att det är lite sorgligt"

Vidare förklarar Satu Nordling Gonzalez att hon byggt upp en mur mot alla de kommentarer som riktar kritik mot familjen. Oftast läser hon dem inte ens.

– Vi alla har ett ansvar att lära våra barn hur man beter sig på sociala medier, så jag tycker att det är lite sorgligt att vuxna människor inte fått den memon, säger hon och lägger till:

– Men 97 procent av kommentarerna är så fina, jag är överväldigad av reaktionerna. Jag hade verkligen inte förväntat mig så fin respons.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Turkisk uppmaning om enighet efter Hamasmöte

Kriminalvårdare döms för våld mot intern

1 timme sedan
En kriminalvårdare på Skänningeanstalten döms av Linköpings tingsrätt för att ha misshandlat en intern.

Sex häktade efter rekordstort knarkbeslag

1 timme sedan
Sex personer har begärts häktade för synnerligen grovt narkotikabrott. De greps i samband med en stor polisinsats i Nynäshamn söder om Stockholm på torsdagen.

Tusentals drabbade av strömavbrott

1 timme sedan
Ett strömavbrott har under lördagen drabbat Eons kunder i Upplands Väsby kommun norr om Stockholm. Som mest berördes drygt 12 000 av Eons kunder.

Jasmin lever som hemmafru: "Råd att leva på en inkomst"

1 timme sedan
Kan man leva som hemmafru och ändå ha en trygg privatekonomi? Nyheter24 har pratat med Jasmin som lever som hemmafru, och hållbarhetsekonomen Madelén Falkenhäll, för att svara på det.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Helsingborg

1 timme sedan
"Singelolycka på Sofiebergsvägen.", skriver polisen på sin hemsida.