I oktober i fjol kolliderade tre bilar och en husbil på E4 i höjd med Jättendal norr om Hudiksvall. Nu döms en man i 20-årsåldern. Arkivbild.
I oktober i fjol kolliderade tre bilar och en husbil på E4 i höjd med Jättendal norr om Hudiksvall. Nu döms en man i 20-årsåldern. Arkivbild. - Foto: TT

Tre års fängelse efter dödskrasch på E4

En man i 20-årsåldern döms till tre års fängelse efter en dödsolycka på E4, rapporterar Sundsvalls Tidning. Mannen saknade körkort och körde berusad vid olyckstillfället.


I oktober i fjol kolliderade tre bilar och en husbil på E4 i höjd med Jättendal norr om Hudiksvall. En kvinna i 40-årsåldern som satt bredvid den berusade mannen dog på plats. Flera personer i övriga fordon skadades allvarligt och fick bestående men.

Vittnen har sagt att mannen kört för fort och gjort en farlig omkörning. Den dömde menar dock att han blev påkörd bakifrån vilket fick honom att köra in i husbilen.

Nu döms mannen för vållande till annans död och tre fall av vållande till kroppsskada. Han döms även för olovlig körning och grovt rattfylleri.

Åklagaren yrkade på att mannen skulle dömas till fyra års fängelse, men det blev tre år.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!