Mannen och kvinnan döms för smuggling.
Mannen och kvinnan döms för smuggling. - Foto: Tor Erik Schrøder/NTB/ och Berit Roald/NTB/TT

Stoppades i tullen med 316 liter öl – skulle fira frigivning

En man och en kvinna, bägge i 55-årsåldern, stoppades i tullen med 316 liter öl, 108 liter vin och 77 liter vin. Nu döms paret, som själva menat att de skulle fira mannens frigivning från fängelse, för smuggling, enligt handlingar som Nyheter24 tagit del av.


Det var i slutet av augusti 2020 som mannen och kvinnan, vilka bägge är i 55-årsåldern, anlände till Helsingborg med färja från Helsingör. 

Dessförinnan hade paret varit i Tyskland och i lasten hittade man en uppseendeväckande mängd alkohol.

Skulle ha fest efter att ha släppts från fängelse

Mer specifikt rörde det sig om 77,1 liter sprit, 108 liter vin och 316,8 liter öl som mannen och kvinnan inte deklarerat och som, enligt dem, inhandlats för att ha en fest. 

"NN hade varit borta från Sverige länge då han avtjänat ett fängelsestraff utomlands och kommit hem under sommaren. De skulle därför också fira att han kommit hem", står i domen från Helsingborgs tingsrätt, vilken Nyheter24 tagit del av. 

Döms för smuggling av alkohol

Men några inbjudningar hade inte skickats ut och ingen lokal hade bokats, trots att festen skulle äga rum inom bara drygt två veckor, enligt paret. Dessutom fann man, under utredningens gång, sms i kvinnans telefon som indikerade att alkoholen skulle säljas.

Därför menar tingsrätten att det det inte finns någonting som talar för att alkoholen varit "avsedd för eget bruk".

Både mannen och kvinnan döms därför för smuggling och straffpåföljden blir en månads fängelse respektive villkorlig dom med 75 timmars samhällstjänst.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!