Flygbranschen kantas av strejk.
Flygbranschen kantas av strejk. - Foto: Michael Probst/AP/TT och Ali Lorestani/TT

Flygresorna som är säkrare att boka i strejktider: ”Bättre skydd”

SAS-piloterna har gått ut i strejk och runtom i Europa strejkar även anställda hos Ryanair. Men hur ska man då tänka om man vill boka en resa inför kommande semesterveckor?


Passkaos, långa köer och strejk. Många semesterfirare har haft en allt annat än smidig upplevelse under sina resor till varmare breddgrader i år – och värre kan det bli.

Den 4 juli gick piloterna hos SAS ut i strejk, vilket dagligen kommer att drabba 30 000 resenärer. Samtidigt har kabinpersonal hos Ryanair, i en rad olika länder, strejkat sedan den 24 juni.

Här kan du läsa om vad SAS-strejken 2022 kostar – och hur länge den kan tänkas pågå.

Lottie Knutson: Bättre att boka charterresor

Men för de som fortfarande är sugna på att åka ut och resa, men ännu inte bokat flygbiljett? Till dem kommer reseexperten Lottie Knutson med ett råd: välj charter. 

Lottie Knutson. Foto: Robin Haldert/TT

– Då har man ett bättre skydd. Då skyddas man av paketreselagen och då har arrangören skyldighet att ombesörja hemresa, säger hon i TV4:s Nyhetsmorgon och fortsätter:

– Man har ett bättre skydd överhuvudtaget, även om researrangören använt till exempel SAS som underleverantör för flyget.

Läs här om det populära resmålet där turister som röker på stranden riskerar böter.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Fler tror på stigande bopriser

Bombplan har kraschat i Ryssland

Ett strategiskt bombflygplan har störtat i Stavropol-regionen i södra Ryssland, uppger det ryska försvarsdepartementet för den statskontrollerade nyhetsbyrån Interfax.

Ny DNA-metod kan identifiera brottsoffer

En ny DNA-metod kan få fram betydligt mer information jämfört med tidigare metoder.

Oljepris upp på attackrapporter

1 timme sedan
Oljepriset steg inledningsvis med över 4 procent efter uppgifterna om att Israel har attackerat mål i Iran. I Singapore noterades ett fat råolja, Brent, till över 90 dollar till en början men sjönk sedan tillbaka neråt 89 dollar.

Här är hoten mot lägre ränta

1 timme sedan
Inflationen i Sverige är på väg ned och frågan tycks nu bara vara hur många räntesänkningar det blir i år. Men de kommande åren finns orosmoln som kan driva upp inflationen igen.

Kraftigt ned i Japan

2 timmar sedan
Det var i huvudsak nedåt, rejält i Japan, för ledande börsindex i Asien i fredagens förmiddagshandel.