En 21-årig man har häktats för medhjälp till mord och grovt skyddande av brottsling efter mord på en camping. Arkivbild.
En 21-årig man har häktats för medhjälp till mord och grovt skyddande av brottsling efter mord på en camping. Arkivbild. - Foto: TT

21-åring häktad för medhjälp till campingmord

En man som greps för mordet på en campingplats i Katrineholm i söndags har häktats misstänkt för medhjälp till mord och grovt skyddande av brottsling, rapporterar lokala medier.


Det var under natten till i söndags som en man i 20-årsåldern från Stockholm hittades svårt stickskadad i ett offentligt utrymme på campingplatsen. Han avled senare på sjukhus.

En 21-årig man anhölls i söndags och på onsdagen begärdes han häktad på sannolika skäl misstänkt för campingmordet. Men under förhandlingen på torsdagen i Nyköpings tingsrätt ändrades rubriceringen till medhjälp till mord och grovt skyddande av brottsling.

Polisen anser därmed att det är någon annan person som utfört själva mordet, men enligt chefsåklagare Robert Eriksson är ingen annan frihetsberövad.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Bostadshus beskjutet i Norrköping

Jättekran på plats vid rasade bron

1 timme sedan
Arbetet har inletts för att rensa upp och så småningom återställa bron i Baltimore som kollapsade i veckan. Till sin hjälp har arbetarna en av USA:s största kranar.

Polisen i Malmö rapporterar om rån väpnat

3 timmar sedan
"Pildammsstaden. Personrån utomhus.", skriver polisen på sin hemsida.

Äldre man död i trafikolycka

3 timmar sedan
En man i 75-årsåldern har omkommit i en olycka på en länsväg norr om Kalmar, uppger polisen. Mannen färdades på en cykel som kolliderade med en bil.

USA uppges skicka bomber till Israel trots oro

3 timmar sedan
USA:s regering har de senaste dagarna i tysthet godkänt att stridsflyg och krigsmateriel ska skickas till Israel, trots att president Joe Biden offentligt intensifierat kritiken mot Israels krigföring i Gaza.

Polisen i Malmö rapporterar om rån övrigt

3 timmar sedan
"S:t Knuts torg. Personrån utomhus.", skriver polisen på sin hemsida.