En känd Mello-artist gömde knark i två pringles-rör och döms nu för narkotikabrott.
En känd Mello-artist gömde knark i två pringles-rör och döms nu för narkotikabrott. - Foto: Pat Wellenbach / Nils Petter Nilsson / TT

Känd Mello-artist gömde knark i pringlesrör – döms för narkotikabrott

Den kända Mello-artisten gömde knark i två pringlesrör och hade över 30 000 kronor i en magväska. I förhör ska artisten hävdat att det var för eget bruk och förnekat att han sålt droger.


En känd Mello-artist gömde knark i två pringles-rör och döms nu för narkotikabrott. Vid gripandet ska artisten även haft över 30 000 kronor i kontanter, rapporterar Aftonbladet.

Gripandet ska ha skett när flera grannar och förbipasserande sett artisten under tvivelaktiga omständigheter – som de anat oråd och larmat polisen. Ett vittne ska ha sett hur artisten suttit på en plaststol bakom en biltvätt och cykelverkstad medan olika personer anlände i bilar för korta träffar med artisten.

– Jag ser att någonting lämnas över, men inte vad. Någon form av överlämning sker i alla fall, sade vittnet i förhör, med hänvisning till Aftonbladet.

Artisten gömde cannabis och amfetamin

När polis kom till platsen, i Solna utanför Stockholm i april förra året, kunde de gripa den unga artisten. Gömt i två chipsrör hittade polisen droger och tabletter av det narkotikaklassade morfinliknande medlet tramadol. Totalt beslagtog även polisen 42 200 kronor i kontanter.

– Jag är artist. Då har man så mycket pengar på sig, sa artisten i inledande polisförhör.

Vid en husrannsakan i artistens hem hittades även cannabis och en mindre mängd amfetamin.

Under rättegången ska artisten ha erkänt att narkotikan var hans, men hävdade att den var för eget bruk och förnekat att han sålt droger.

Artisten ville "flasha" och imponera på tjej

Den stora mängden kontanter motiverade artisten med att han skulle träffa en tjej och ville "flasha" med pengarna, det vill säga imponera på henne.

Totalt beslagtog polisen 26,7 gram cannabis, 0,41 gram amfetamin och 10 tabletter tramadol. Tingsrätten går på åklagarens linje, att drogerna var till försäljning.

Artisten döms nu för narkotikabrott, till villkorlig dom och 40 dagsböter à 50 kronor, totalt 2 000 kronor, skriver tidningen.

Artisten får inte heller tillbaka den stora summan kontanter. I domen citerar man ur förundersökningen:

Av utredningen att döma framstår det därför som klart mer sannolikt att kontanterna tagna i beslag från NN (artistens namn, reds anm) härrör från brottslig verksamhet än att så inte är fallet”.

Domen mot artisten föll i slutet av juni.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Tyskt affärsklimat fortsätter ljusna

Video-AI:n Sora i galen ny teaser – se klippet här

Sora, text-till-video-AI:n som chockade världen när den lanserades i vintras, fortsätter imponera. Nu har den använts av TED Talks i en ny reklamfilm.

Israel: Lämna "farlig stridszon" i norra Gaza

Det pågår ihållande israelisk beskjutning på flera håll i norra delarna av Gazaremsan, enligt rapporter från journalister på plats. Israels militär har utfärdat en "brådskande" varning till boende i området kring Beit Lahia i norra Gaza.

Argentina vill ha Irans inrikesminister gripen

Argentina ber Interpol att gripa Irans inrikesminister Ahmad Vahidi, rapporterar flera medier. Han är ansvarig för bombattentatet mot judiska Amia-centret 1994, enligt regeringen.

Förlust för SJ – skyller på vädret

Statliga tågoperatören SJ gjorde en förlust på 74 miljoner kronor under första kvartalet, vilket kan jämföras med en vinst på 48 miljoner samma period i fjol.

Polisen i Älvsbyn rapporterar om trafikolycka

"Polisen får in en anmälan om en viltolycka på länsväg 374, Bredsel.", skriver polisen på sin hemsida.