Trebarnsmamman uppgav att hon drabbades av förlossningspsykos vid tillfället.
Trebarnsmamman uppgav att hon drabbades av förlossningspsykos vid tillfället. - Foto: Johan NIlsson/TT

Trebarnsmamma försökte kväva barnen – hovrätten skärper dom

I maj tidigare i år dömdes en kvinna för mordförsök, efter att ha försökt kväva sina tre små barn med en kudde. Nu skärper hovrätten domen, skriver Göteborgs-Posten.


I maj 2022 dömdes en trebarnsmamma för mordförsök efter att ha försökt kväva sina tre barn med en kudde.

Uppgifter visar på att hon strax efter mordförsöket kontaktade larmcentralen och uppgav att hon drabbats av förlossningspsykos.

Åtalades för fem försök till mord

Kvinnan, som är från en stad i Västra Götaland, åtalades för totalt fem försök till mord – varav ett Skaraborg tingsrätt dömde henne för. Göta hovrätt delar inte tingsrättens uppfattning, utan anser i stället att tre mordförsök faktiskt bevisats.

Kvinnan har nekat till brott, då hon menar att hon inte haft uppsåt att skada barnen.

Kvinnan googlade på "döda sitt barn"

När polisen gick igenom kvinnans mobiltelefon visade det sig att hon hade gjort sökningar på depression och förlossningspsykos, men även på "döda sitt barn" och "kväva sitt barn". Enligt åklagaren visade dessa sökningar på att hon planerat brotten.

Kvinnan led av allvarlig psykisk störning

Kvinnan har genomgått en rättspsykiatrisk utredning som bevisat hon led av en allvarlig psykisk störning både vid gärnings- och undersökningstillfället.

Hovrätten går på tingsrättens linje gällande straffpåföljd – och dömer kvinnan till rättspsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning.

TT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Varningen: Kontanter riskerar att bli oanvändbara

Bröt mot yttrandeförbud: Trump riskerar fängelse

Åklagarens stjärnvittne utmålas som en "vanhedrad brottsling" och "liberala aktivister" påstås ha försökt ta sig in i juryn. Trots juridisk munkavle har Donald Trump inte hållit sig från att diskutera sin brottmålsrättegång i sociala medier eller tv. Nu ska domaren ta ställning till eventuella straff.

Polisen i Örebro rapporterar om brand

"Det ryker från en fläkt på taket till ett flerfamiljshus på väster i Örebro.", skriver polisen på sin hemsida.

Förberedde kokainsmuggling – hamnanställd döms

En man som varit anställd i Helsingborgs hamn i närmare 30 år döms, tillsammans med en 49-årig man, till två års fängelse vardera för bland annat förberedelse till synnerligen grov narkotikasmuggling.

Jurist döms för bedrägeri mot äldre

En jurist i Malmö döms till fängelse i fem och ett halvt år och näringsförbud i sju år för bedrägeri mot äldre och demenssjuka klienter. Han fälls för 14 fall av bedrägeri mot sina klienter.

Kommer USA att förbjuda Tiktok?

Sälj eller försvinn. Det är budskapet från amerikanskt håll när Tiktok ska upp i senaten. Men vad handlar bråket om den "kinesiska" appen egentligen om?