Nu har flickan lämnat intensivvården.
Nu har flickan lämnat intensivvården. - Foto: Janerik Henriksson/Jonas Westling/TT

Skellefteåflicka flyttad från intensivvården

Den minderåriga flicka som har vårdats för mycket allvarliga skador efter det brutala överfallet i Skellefteå är inte längre inlagd på intensivvårdsavdelning. Samtidigt söker polisen efter tre specifika vittnen som var i området under attacken.


Flickan, som vårdats på intensivvårdsavdelningen vid Norrlands universitetssjukhus i Umeå, har i stället förflyttats till en annan vårdavdelning, skriver Expressen.

Det var den 7 juli som flickan, som är under 15 år, hittades svårt skadad i ett skogsparti i stadsdelen Morö Backe i Skellefteå.

En pojke, som enligt nuvarande bedömning också är under 15 år, tros ligga bakom attacken. Han är misstänkt för mordförsök och grov våldtäkt mot barn.

Polisen söker vittnen: "Kvinnan som lekte med barn"

Polisen vädjar om hjälp från möjliga vittnen till händelsen. Särskilt vill polisen ha kontakt med tre personer som kan ha gjort viktiga iakttagelser, rapporterar Norran.

— Den första är en kvinna som var och lekte med ett barn i lekparken vid Morö Backe skola ungefär vid 16-tiden den här dagen. Den andra vi vill komma i kontakt med är en man med en mindre hund, som var ute och promenerade längs en gångväg i närheten av brottsplatsen. Även detta ska ha varit vid 16-tiden, säger polisen Charlotte Burlin i Skellefteå till tidningen.

— Den tredje personen handlar om en kille med en elsparkcykel som fanns på plats då polis och ambulans hade anlänt till platsen, alltså efter 17-tiden. Killen ska ha pratat med några personer som stod på gångbanan en bit från brottsplatsen, fortsätter hon.

Pojkens ålder utreds — klart senare i höst

Flickan har ännu inte hörts i utredningen, enligt Åklagarmyndigheten.

Den misstänkte har förhörts vid två tillfällen, och utredningen om han hade fyllt 15 år vid tidpunkten för gärningarna pågår. Den medicinska åldersbedömningen väntas vara klar tidigast i mitten av augusti, enligt Åklagarmyndigheten.

Pojkens ålder är mycket relevant, eftersom straffbarhetsåldern är 15 år.

Den tekniska utredningen, som består av spår säkrade från brottsplatsen, kommer sannolikt inte att vara klar före september.

Åklagaren finns inte tillgänglig för att kommentera utredningen, som enligt Åklagarmyndigheten handläggs med hög prioritet.

TT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!