Flickan som blivit överfallen i Skellefteå ska nu ha vaknat.
Flickan som blivit överfallen i Skellefteå ska nu ha vaknat. - Foto: Jonas Westling/TT

Uppgifter: Nu har den skadade flickan i Skellefteå vaknat

Den unga flicka som utsattes för mordförsök och grov våldtäkt i Morö Backe den 7 juli har nu vaknat, enligt uppgifter från Aftonbladet.


Det var runt 17.30, torsdagen den 7 juli, som en svårt skadad flicka hittades intill ett skogsparti vid Morö Backe skola i Skellefteå. Polisen har gått ut med att det rörde sig om en flicka under 15 år. 

Den inledande brottsrubriceringen var försök till mord – och en ung pojke, som också uppgetts vara under 15 år, har misstänks för brottet. I onsdags meddelade utredningsledare Andreas Nyberg att han även misstänks för grov våldtäkt mot barn. 

Huruvida den misstänkte pojken är under 15 eller inte är dock ännu oklart. Till Nyheter24 säger Nyberg att det finns uppgifter som talar för att den misstänkte pojken kan vara äldre än så.

Här kan du läsa Nyheter24:s summering av mordförsöket i Skellefteå.

Den skadade flickan har inte kunnat höras

Flickan, som fördes till Norrlands universitetssjukhus i Umeå, har inte kunnat höras på grund av sina allvarliga skador.

För en vecka sedan vårdades den målsägande fortsatt på sjukhus och hade fortfarande inte hörts i utredningen. Det skrev åklagaren Irene Falk i ett mejl till TT. Då fanns inte heller några planer på att förhöra henne.

Under fredagen meddelade sjukhuset att flickan inte längre vårdas på intensivvårdsavdelningen och att hon flyttats till en annan avdelning, enligt uppgifter från Expressen.

Nya uppgifter: Nu har flickan vaknat

Nu rapporterar Aftonbladet att flickan som blivit överfallen i Skellefteå har vaknat:

– Flickan är vaken men det är inte aktuellt att höra henne i nuläget och det är osäkert om det kommer vara möjligt eller lämpligt att höra henne i utredningen, säger kammaråklagare Irene Falk.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kritiker sågar förslag om gårdsförsäljning

EU-sanktioner mot "extremistiska" bosättare

EU inför sanktioner mot fyra "extremistiska" israeliska bosättare och två organisationer på ockuperade Västbanken.

Upp till 20 000 fick fel bostadsbidrag av Försäkringskassan

Försäkringskassan har gått ut med ett varningsmeddelande till 20 000 medborgare som fått ett extra bostadsbidrag. Utbetalningen som ska ha gjorts den 10 april kan mycket väl vara helt felaktig, och du som fått pengarna kan vara tvungen att betala tillbaka pengarna.

Trump Media varnar för nakenblankning

Börsnoterade Trump Media & Technology Group har varslat Nasdaqbörsen om att det kan ha förekommit otillåten marknadsmanipulation av bolagets aktie – med så kallad nakenblankning, rapporterar tv-kanalen CNBC.

Då höjer HBO Max priset, inför reklam och byter namn

1 timme sedan
I samband med att HBO Max byter namn till bara Max görs en rad förändringar. Exempelvis införs ett reklamabonnemang. För de som inte vill se reklam höjs avgiften rejält.

Støre möblerade om bland ministrar

1 timme sedan
Norges statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) har möblerat om i sin regering.