Tramadoltabletterna gömdes bland clementiner och apelsiner.
Tramadoltabletterna gömdes bland clementiner och apelsiner. - Foto: Magnus Hjalmarson Neideman/Arkivbild/SvD/TT

Smugglade knark bland apelsiner och clementiner

Den 63-årige mannen körde en lastbil med 158 378 tramadoltabletter gömda bland clementiner och apelsiner. Nu döms han till fängelse i fem år och sex månader för grov narkotikasmuggling.


Tullen vid Öresundsbron stoppade lastbilen som 63-åringen kört från Tyskland. De hittade tramadoltabletterna gömda i clementin- och apelsinlådor. Tullen antog att 63-åringen bara agerade kurir och då de ville veta till vem tabletterna skulle levereras, lät de lastbilen köra vidare under uppsikt.

I Helsingborgstrakten körde 63-åringen in i ett friluftsområde och parkerade. Där kunde sedan polisens insatsstyrka, förutom lastbilschauffören, gripa ytterligare två män som anslutit.

63-åringen hävdar att han inte kände till att tabletterna fanns i lasten men Malmö tingsrätt finner hans berättelse "osammanhängande och motsägelsefull" och dömer honom till fängelse i fem år och sex månader för grov narkotikasmuggling samt utvisning. Av de två andra inblandade männen döms en till fyra månaders fängelse för narkotikabrott.

TT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!