Polisen uppmanar föräldrar att se till att deras minderåriga barn inte är ute nattetid i Rättvik.
Polisen uppmanar föräldrar att se till att deras minderåriga barn inte är ute nattetid i Rättvik. - Foto: Johan Nilsson/TT och Lisa Abrahamsson/TT

Polisen varnar unga – efter våldtäkterna i Rättvik: "Busliv"

Två våldtäkter som ägt rum i samband med Classic car week i Rättvik gör att polisen nu uppmanar minderåriga att stanna hemma nattetid.
– Det är ett extremt busliv med misshandel och fylleri, säger Lars Hedelin, polisen presstalesperson, till Aftonbladet.


 Classic car week i Rättvik är i full gång och enligt polisen har det hittills varit en hel del stökigheter kring motorevenemanget.

"I samband med det motorevenemang som äger rum i Rättvik samlas mängder med människor, till största delen motorentusiaster som kommer till Rättvik för att njuta av fantastiska bilar, att träffa likasinnade och umgås på ett trevligt sätt", skriver polisen på sin hemsida och fortsätter:

"Tyvärr drar evenemanget även till sig en svans som på ett mycket oönskat sätt stör omgivningen och seriösa festivaldeltagare."

Stökigt under Classic car week 2022

Enligt polisen ska det röra sig om en omfattande alkoholkonsumtion, extremt högt spelande fordon och våldsamheter.

– Det är ett extremt busliv med misshandel och fylleri, säger Lars Hedelin, polisen presstalesperson, till Aftonbladet.

Två våldtäkter i Rättvik

Under söndagsdygnet inträffade dessutom två våldtäkter i Rättvik och dessa utreds nu av polis. Händelserna har gjort att polisen nu går ut med en varning.

– Vi uppmanar med kraft föräldrar att se till att deras ungdomar inte besöker evenemanget nattetid. Fram till klockan 23 är det ett fantastiskt familjeevenemang, men sedan spårar det ur fullständigt, säger Lars Hedelin till Aftonbladet.

En man i 20-årsåldern har, enligt tidningen, gripits misstänkt för en av våldtäkterna.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ditt snus kan försvinna – här är hela listan

Misstänkt våldtäkt utomhus – man i 20-årsåldern anhållen

Natten till fredagen greps en man misstänkt för våldtäkt i Åre. Mannen, som är i 20-årsåldern, är nu anhållen av åklagare. Polisen har genomfört förhör med vittnen, den misstänkte och offret, som är en kvinna. Man har också fotodokumenterat den misstänkta brottsplatsen.

Morgonens nyheter 29 mars

Här kommer morgonens nyheter i korthet.

Tyskt pollen drar in över Sverige i påsk

Björken blommar inte än. Ändå kan den känslige åka på en pollensmäll under påsken. Förklaringen ligger i luftströmmen söderifrån.

Tidig eller sen påsk – fullmånen avgör

Julen inträffar punktligt varje år. Men påsken? Där kan det skilja en månad. Anledningen är lika mycket religiös som astronomisk.

Biden fick hjälp av Obama och Clinton på scen

1 timme sedan
USA:s president Joe Biden fick på torsdagskvällen sällskap av sina företrädare Barack Obama och Bill Clinton vid ett insamlingsevenemang i New York på torsdagskvällen. De tre deltog i ett samtal där allvar blandades med skämt, modererat av Late Night-programledaren Stephen Colbert.