Jimmie Åkesson om kollegans nakenbilder.
Jimmie Åkesson om kollegans nakenbilder. - Foto: Fredrik Sandberg/TT och Vilhelm Stokstad/TT (Montage)

Jimmie Åkesson om SD-politikerns nakenbilder: "Inte helt bekväm"

Nyligen framkom det att en riksdagsledamot i Sverigedemokraterna skickat filmklipp och nakenbilder till flera kvinnliga kollegor. Nu kommenterar Jimmie Åkesson klippen.


I ett videoklipp som spridits i sociala medier, av bland andra Nyheter I dags chefredaktör Chang Frick, syns en man filma sitt jeansklädda skrev, rapporterar Expressen. Mannen sitter i ett rum som liknar ett kontor och knäpper sedan upp byxorna.

Klippet har skickats via Facebook Messenger, vilket gör det tydligt att en manlig SD-ledamot är avsändaren. Det går även att se att det är mannen själv som filmar videon.

Klippet ska ha filmats i avsikt att skickas till flera kvinnliga kollegor. 

Mer om SD-ledamoten och klippen hittar du här.

SD: "Kommer följa upp det noggrant"

Enligt Expressens uppgifter är kontorsmiljon i bakgrunden belägen i riksdagshuset.

I ett mejl till Expressen skriver Sverigedemokraterna att det rör sig om ett "mycket olämpligt beteende".

"Vi kommer att tala med riksdagsledamoten och reda ut vad det är som har hänt", skriver SD:s presschef Oskar Cavalli-Björkman, till tidningen.

Jimmie Åkesson kommenterar nakenbilderna

Till Aftonbladet säger partiledaren Jimmie Åkesson att han vill vänta med att tycka någonting om klippet innan han vet mer.

– Det finns såklart mycket att säga om sådana här saker. Det avgörande är om det här på något sätt kan anses vara brottsligt. Än så länge, vad jag förstått, är det ingenting som tyder på det, säger Åkesson och fortsätter:

– Men det skulle kunna vara så, och då är det en annan sak för partiet att hantera. Annars tycker jag att det är en sak som jag inte känner mig helt bekväm att lägga mig i.

Sverigedemokraterna visste om bilderna redan i januari 2021

Under torsdagen avslöjade Aftonbladet att partiets riksombudsman, Anders Olin, fick tips om riksdagsledamotens bilder och handlingar redan i januari 2021.

Vid tiden fick Anders Olin inte något bildmaterial, utan endast information att det handlar om olämpligt material.

Aftonbladet har tagit del av bildmaterialet, och där framgår det inte till vem bilderna skickades till och huruvida materialet var ömsesidigt.

– Sedan kan man säga att även om det som finns i de skärmdumparna inte är olagligt så finns där ju en annan aspekt och det är olämpligheten. Och jag kan personligen tycka att skicka den typen utav bilder är kanske inte det lämpligaste om man sitter i riksdagen. Sedan är det kanske inte så lämpligt överhuvudtaget, även om man inte sitter i riksdagen, säger Anders Olin till Aftonbladet.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Biskop förlåter misstänkt i knivdåd

Explosion i Trelleborg

Någon form av explosion har skett vid en lokal i ett bostadsområde i östra Trelleborg, vilket Sydsvenskan var först att rapportera om.

Avblåst strejkhot – men kan ändå påverka

2 timmar sedan
Det blir inget av fackförbundet Kommunals varslade strejk på torsdagen – men flera verksamheter kommer ändå att påverkas, rapporterar Sveriges Radio Ekot.

Styrande partiet vinner i Kroatien

2 timmar sedan
Det styrande konservativa partiet HDZ med premiärminister Andrej Plenkovic i spetsen vinner parlamentsvalet i Kroatien.

Explosion i trapphus i Göteborg

3 timmar sedan
En explosion har inträffat i trapphuset i ett flerfamiljshus i centrala Göteborg. Ingen person är skadad och de materiella skadorna beskrivs som små.

Nya amerikanska oljesanktioner mot Venezuela

igår 23:12
Bara ett halvår efter vissa lättnader drar USA åter åt den venezuelanska oljekranen.