En person har avlidit efter det att en bil och en buss kolliderade utanför Knivsta på fredagskvällen. Arkivbild.
En person har avlidit efter det att en bil och en buss kolliderade utanför Knivsta på fredagskvällen. Arkivbild. - Foto: TT

En död efter krock mellan bil och buss

En person har avlidit av sina skador efter det att en personbil och en linjebuss krockat utanför Knivsta i Uppland. Ytterligare två personer har förts till sjukhus med oklara skador.


Larmet kom strax före 21.30 på fredagskvällen.

— Jag har ännu ingen bra bild av hur olyckan gått till, sade Per Bjurström, befäl på polisens ledningscentral, till TT en stund efter händelsen.

Samtliga tre som satt i personbilen fick klippas ut av räddningstjänsten. En av dem fördes därefter i ambulanshelikopter till Akademiska i Uppsala.

Vid 01-tiden natten mot lördag bekräftar polisen att en av de skadade avlidit på platsen.

För närvarande finns ingen brottsrubricering, men polisen skriver på sin hemsida att man kommer att upprätta en anmälan om trafikolycka.

Ingen i bussen skadades i kollisionen.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ukrainas arméchef: De har mycket mer än oss

Tv-kocken hyllas av Nyhetsmorgon-kollegorna: "Finast och coolast av alla"

För några dagar sedan opererade tv-kocken Erik Videgård från Nyhetsmorgon sin käke. På Instagram berättar han att han fått mycket kommentarer om sitt utseende genom åren, men följarna hyllar honom.

Polens president stoppar dagen efter-piller

Polens president Andrzej Duda använder sitt veto för att sätta stopp för regeringens planer på att lätta på restriktionerna mot receptfria akuta p-piller.

Polisen i Oskarshamn rapporterar om trafikolycka

"En personbil kolliderar med ett rådjur på E22 i höjd med Oskarshamn.", skriver polisen på sin hemsida.

Ica-chefens svar på kundernas hårda kritik mot nya varan: ”Våga prova”

1 timme sedan
Ica har fått hård kritik efter lanseringen av den nya "hushållsfärsen". Nu svarar matjätten på kundernas negativa kommentarer.

Misstänkt anstiftare till Farstamord efterlyst

1 timme sedan
Polisen har gått ut med en internationell efterlysning efter en man som misstänks ha legat bakom dödsskjutningarna i Farsta i södra Stockholm den 10 juni förra året, enligt uppgifter till Aftonbladet.