Mycket kraftiga regnskurar kan vålla problem i norra Norrland inland. Arkivbild.
Mycket kraftiga regnskurar kan vålla problem i norra Norrland inland. Arkivbild. - Foto: TT

Varning för kraftigt regn i norr

Skyfall väntas i delar av norra Norrlands inland under onsdag eftermiddag och kväll, vilket fått SMHI att gå ut med en varning.


Varningen är gul, det vill säga varning för vissa risker för allmänheten. Det handlar om risk för översvämmade vägar med långsammare trafik som följd, risk för översvämmade källare samt risk för elavbrott.

Varningen berör Norrbottens inland samt norra delen av Västerbotten, där regn- och åskskurar rör sig österut över området. Var det kommer att regna som mest är dock svårbedömt – stora lokala variationer kan förekomma, enligt SMHI.

Sent på onsdagskvällen bedöms regnet ha dragit vidare.

— Ett område med skurar drar vidare under natten till torsdag till Nordnorge och nordligaste Finland. Under torsdagen väntar vi oss lugnt väder i Norrland, säger meteorolog Ulrica Sievert vid SMHI.

Men nya skurar - dock utan varningsmärkning - är på väg.

— Nya skurar kan bildas torsdag eftermiddag och beröra delar av Sveland, kanske västra Götaland och södra Norrland. I nuläget ligger dock ingen varning ute, men det kan vara bra att hålla sig uppdaterad, säger Ulrica Sievert.

Det ostadiga vädret håller i sig under fredagen.

— Ett nytt lågtryck kommer in söderifrån och ger ifrån sig många skurar, som lokalt kan vara kraftiga, säger Ulrica Sievert.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Glad överraskning: Japans månsond är vid liv

Ett rekordartat kvartal på Wall Street

1 timme sedan
Ett lysande kvartal är till ända på New York-börsen. Det pågående rallyt har ökat aktievärdet med cirka fyra tusen miljarder dollar på tre månader och rekorden har smattrat som spön i backen.

Person skjuten under jakt

1 timme sedan
En person har skjutits i en jaktolycka i Surahammar, rapporterar TV4.

Polisen i Borås rapporterar om brand

1 timme sedan
"Det brinner i en lägenhet i ett flerfamiljshus på Dalbogatan.", skriver polisen på sin hemsida.

Razzior mot ryskt spionnätverk i Polen

1 timme sedan
Polsk säkerhetstjänst uppger att en räd genomförts mot ett ryskt spionnätverk. Räden har genomförts i samband med tjeckisk underrättelsetjänst.

SMHI varnar – här blir det snö i påsk

1 timme sedan
Snöfall, sol, plusgrader och sedan återigen kallt. Jag skulle beskriva påskvädret som ostadigt över landet, säger Christopher Greenland, meteorolog vid SMHI.