Måndag 26 Sep
Stockholm

Mördade släkting – döms till 18 års fängelse

I mitten av december i fjol blev en man i 30-årsåldern knivmördad i Malmöstadsdelen Almhög. Nu döms en 43-årig släkting till 18 års fängelse för mordet.
I mitten av december i fjol blev en man i 30-årsåldern knivmördad i Malmöstadsdelen Almhög. Nu döms en 43-årig släkting till 18 års fängelse för mordet. Foto: Arkivbild/TT

Mannen i 30-årsåldern dog på sjukhuset efter att ha blivit knivhuggen sju gånger. Nu döms en 43-årig släkting till 18 års fängelse och livstids utvisning för mordet i Malmö, rapporterar Sydsvenskan.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det var den 15 december i fjol som mannen i 30-årsåldern blev överfallen utanför porten till sin bostad i Malmöstadsdelen Almhög.

Tre vittnen ska ha sett delar av vad som hände, men ingen kunde peka ut en misstänkt gärningsman. Den 43-årige mannen knyts dock till brottsplatsen genom positionering av hans mobiltelefon och en silverfärgad skåpbil som han använde vid tidpunkten.

Livstids utvisning från Sverige

Dessutom fanns offrets blod på mannens jacka när han greps och det fanns även dna från de båda männen på en kapuschong till en jacka, som tros tillhöra 43-åringen.

De båda släktingarna hade varit i en konflikt med varandra under en tid.

"Din dag kommer inom en snar framtid, du din skit", ska 43-åringen ha skrivit i ett sms till släktingen några veckor före mordet, enligt Sydsvenskan.

Mannen, som nekar till brott, döms till 18 års fängelse för mord och livstids utvisning från Sverige.

TT
Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.