En man i Skärholmen misstänks ha hållit en kvinna fången i tre dygn. Genrebilder.
En man i Skärholmen misstänks ha hållit en kvinna fången i tre dygn. Genrebilder. - Foto: Amir Nabizadeh/Johan NIlsson TT

Man misstänks för våldtäkt och grov misshandel – höll kvinna fången

En man har anhållits, misstänkt för att ha utsatt en kvinna för synnerligen grov misshandel och våldtäkt i en lägenhet i Skärholmen.
Mannen misstänks ha hållit offret fången i tre dagar under tortyrlikande former.


På lördagen fick polisen in ett larm om att ett en blodig kvinna setts på en balkong i Skärholmen i Stockholm. 

Enligt uppgifter till Expressen har kvinnan, som är i 20-årsåldern, hållits inspärrad i tre dygn. Den misstänkte mannen, som är dömd för flera grova brott mot kvinnor, ska ha våldtagit kvinnan, bränt henne med cigaretter och stampat henne på halsen. 

Våldtagit kvinna med rakblad

Enligt tidningen har mannen nyligen suttit inne fyra år och sex månader för för våldtäkt, grov misshandel och grov kvinnofridskränkning mot sin tidigare sambo. En del av misshandeln skedde samtidigt som kvinnan ammade parets gemensamma barn.

Vid tidpunkten för misshandeln mot den tidigare sambon var mannen villkorligt frigiven från ett sjuårigt fängelstraff, sedan han dömts för att ha våldtagit en kvinna och skurit henne i underlivet med rakblad. 

Mannen förekommer i belastningsregistret omkring 20 gånger, och har flera kontaktförbud mot olika kvinnor.

Omfattande sexuellt våld

Målsäganden har ännu inte blivit ordentligt förhörd, men har berättat att hon utsatts för omfattande sexuellt våld, enligt kammaråklagare Kajsa Hultqvist.

— Vissa av detaljerna i hennes berättelse stämmer också överens med detaljer från brottsplatsundersökningen, säger hon till Expressen.

Enligt kammaråklagare Kajsa Hultqvist är mannen i nuläget anhållen för synnerligen grov misshandel och våldtäkt.

— Jag kommer att begära honom häktad, möjligen för grov misshandel och våldtäkt men sedan får vi se var ärendet landar på för rubriceringar om det går vidare, säger hon till tidningen.

TT
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kristersson om Kinberg Batra: En förtroendekris

Sverige diskuterar luftförsvar till Ukraina

Statsminister Ulf Kristersson (M) säger under EU:s toppmöte i Bryssel att Sverige ingår i diskussioner om samarbete för att leverera luftförsvar till Ukraina.

Dianas kläder under klubban – så dyrt blir det

Axelvaddar, påskliljegult och glimrande guldknappar. En liten del av historien kan bli din – eller någon annans – när prinsessan Dianas berömda outfits snart går under klubban. Men det blir med största sannolikhet inte billigt.

Person död: Föll från hög höjd på jobbet

En person har avlidit efter en arbetsplatsolycka i Gävle, skriver polisen på sin webbplats.

Stockholm: Polisen rapporterar om rattfylleri

"Misstänkt drograttfylleri på Södermalm.", skriver polisen på sin hemsida.

Kundens vidriga upptäckt i Icas hallon: "Slängde skiten"

I dagarna gjorde en kvinna från Skellefteå en vidrig upptäckt i Icas frysta hallon. Efter händelsen kommer kvinnan inte kunna äta hallon igen...