Partnerskapet Global Deal drivs i dag av OECD och Internationella arbetsorganisationen. Arkivbild.
Partnerskapet Global Deal drivs i dag av OECD och Internationella arbetsorganisationen. Arkivbild. - Foto: TT

USA ansluter till Global Deal

USA blir medlem i partnerskapet Global Deal, som lanserades 2016 på initiativ av Sveriges regering och som syftar till att främja social dialog och samarbete mellan arbetsmarknadens parter.


Fokus i det multilaterala samarbetet är, enligt ett pressmeddelande från regeringen, att "uppmuntra till frivilliga åtaganden i linje med Global Deals vision, att öka kunskapsbasen om social dialog och goda arbetsmarknadsrelationer samt skapa plattformar för kunskapsutbyte och ökad kommunikation kring social dialog".

"Jag ser fram emot att bekräfta vårt stöd för Global Deals arbete och uppdrag samt att arbete med dess partner med gemensamma mål", säger Thea M Lee, ansvarig för internationella frågor vid USA:s arbetsmarknadsdepartement.

Samarbetet, som samlar närmare 130 partner i form av regeringar, arbetstagar- och arbetsgivarorganisationer, enskilda företag och civilsamhällsorganisationer, drivs i dag av OECD och FN-organet Internationella arbetsorganisationen.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Inflationen i USA på väntad nivå

Ukrainas arméchef: De har mycket mer än oss

Ryssland har ett klart övertag i kriget, enligt Ukrainas nye arméchef Oleksandr Syrskyj. Invasionsstyrkorna har flera gånger mer ammunition än vad ukrainarna har.

Tv-kocken hyllas av Nyhetsmorgon-kollegorna: "Finast och coolast av alla"

1 timme sedan
För några dagar sedan opererade tv-kocken Erik Videgård från Nyhetsmorgon sin käke. På Instagram berättar han att han fått mycket kommentarer om sitt utseende genom åren, men följarna hyllar honom.

Polisen i Svenljunga rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"På länsväg 1566 sydost om Håcksvik har en bilist och en motorcyklist kolliderat.", skriver polisen på sin hemsida.

Polens president stoppar dagen efter-piller

1 timme sedan
Polens president Andrzej Duda använder sitt veto för att sätta stopp för regeringens planer på att lätta på restriktionerna mot receptfria akuta p-piller.

Polisen i Oskarshamn rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"En personbil kolliderar med ett rådjur på E22 i höjd med Oskarshamn.", skriver polisen på sin hemsida.