Grannen ska vid flera tillfällen lämnat avföring i trapphuset.
Grannen ska vid flera tillfällen lämnat avföring i trapphuset. - Foto: Christine Olsson/TT/Terje Bendiksby/NTB

Grannfejd eskalerade — slutade med bajsattack: "Jäkelskap"

Några otrevliga ordväxlingar för flera år sedan samt bankande i golvet ledde till bajsattacker i ett trapphus. Grannarna i hyreshuset i Göteborg levde i konstant rädsla – nu är mannen vräkt.


I ett hyreshus i Kortedala i Göteborg urartade en grannfejd efter en flera år lång dispyt. Mannens första år i hyreshuset passerade problemfritt. Men under sitt andra år gjorde sig mannen ovän med flera grannar genom att skrika från balkongen, dunka i golvet och föra oväsen i lägenheten, vilket Hem & Hyra var först med att rapportera om.

En av grannarna vittnar om att det mannen skrikit kan ha uppfattats som hets mots folkgrupp. Under det tredje året i hyreshuset ska han ha trakasserat två intillboende grannar genom att blotta sig, sparka och banka på deras dörrar.

Mannen urinerade i trapphuset

Mannen ska också ha placerat avföring och skräp utanför dörrarna. En kvinna monterade ner sin dörrklocka och tejpade igen sitt brevinkast i hopp om att undvika mannen, medan en annan granne vittnade om att mannen vid flera tillfällen urinerat i trapphuset.

– Det är väldigt obehagligt att ha den här typen av störningar hela tiden. Jag har gått runt och varit skrämd i ett och ett halvt års tid, berättar en granne i förhör med hyresnämnden.

"Jäkelskap varje vecka"

I fjol nådde konflikten sin kulmen. Alla ledstänger i trapphuset hade smetats in med avföring. Händelsen dokumenterades av en granne som filmat ut genom titthålet.

– Det är någon typ av jäkelskap varje vecka. Det går inte en vecka utan att något händer, berättar en granne i förhör med hyresnämnden, skriver tidningen.

Efter händelsen valde Familjebostäder i Göteborg att genast säga upp mannen. Beslutet ledde däremot till fler avföringsattacker. Bland annat vittnar en städfirma att de varit tvungna att rengöra hyreshuset mer än vanligt och menar att "det är bajs på varje ledstång, uppifrån och ner, som det oftast är".

I maj i år bestämde hyresnämnden att vräka mannen. Därtill har han inte betalat hyra för de senaste månaderna. Mannen har även tidigare blivit vräkt från en annan bostad ett par år tidigare för att ha utsatt kringboende för störningar.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!