En polisstudent i Växjö tryckte en tårta i en kurskamrats ansikte och sedan slog en annan på rumpan.
En polisstudent i Växjö tryckte en tårta i en kurskamrats ansikte och sedan slog en annan på rumpan. - Foto: Anders Wiklund/Johan Nilsson/TT

Manlig polisstudent mulade kurskamrat med tårta – och slog en annan på rumpan

En polisstudent i Växjö tryckte en tårta i en kurskamrats ansikte och slog en annan kvinnlig student på rumpan. Nu döms studenten för ofredande och misshandel.


En polisstudent i Växjö döms för ofredande och misshandel efter att ha mulat en tårta i ansiktet på en kurskamrat och slagit en annan kvinnlig polisstudent hårt på rumpan, rapporterar VXOnews.

Kvinnan ska ha fått ett blåmärke av den hårda smällen på rumpan. Händelsen skedde på en födelsedagsfest i december i fjol och allt ska ha filmats med mobil av en annan student.

Tårtincidenten var ett skämt

Mannen döms nu till villkorlig dom och ska betala 6 600 kronor i dagsböter. De två polisstudenterna som han utsatt för ska få erhålla ett skadestånd om totalt 12 000 kronor.

Polisstudenten åtalades i ett tidigare skede för sexuellt ofredande efter att ha lyft upp kvinnan som han kastade tårtan i ansiktet på och senare slog på rumpan. Mannen frias däremot från anklagelsen om sexuellt ofredande. 

Mannen har förnekat brott och enligt honom var "tårtincidenten" ett skämt och att det var en "sådan jargong" i hans klass. Polismyndigheten har tidigare meddelat att studenten inte kommer att få fortsätta sin utbildning om han döms för sexuellt ofredande eller misshandel, skriver tidningen.

Fick lämna polisutbildning efter slag på rumpan

Ett liknande fall utspelade sig 2019 när en manlig polisstudent i Växjö slog en kvinnlig kurskamrat under lektionstid på rumpan och sade: "Det här gillar du", vilket Smålandsposten rapporterade om.

Polisstudenten dömdes för sexuellt ofredande på lektionstid. Han fick också lämna polisutbildningen enligt ett beslut i polisens personalansvarsnämnd. 

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Mötte knivman med stolpe – kan få medborgarskap

Svenska EU-politiker vägrar redovisa kvitton

Utöver en miljonlön får svenska EU-parlamentariker 700 000 kronor per år i "kontorsersättning". Men S, M, KD och SD vägrar redovisa hur pengarna har använts.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Stockholm

"En förare av en personbil har blivit påkörd av en lastbilschaufför på Essingeleden. Lastbilen avvek därefter från platsen.", skriver polisen på sin hemsida.

Börsen i Köpenhamn i lågor – spira kollapsar

Spiran på den historiska byggnaden Börsen i Köpenhamn har kollapsat i samband med den pågående branden. Kraftiga flammor ses slå ut från byggnadens tak.

Byggföretaget får ny vd

Byggföretaget JM får en ny vd och koncernchef. Nuvarande vd Johan Skoglund kommer att gå i pension till sommaren och efterträds av Mikael Åslund, meddelar bolaget i ett pressmeddelande.

Satellitbilder: Tredjedel av Gazas åkrar borta

Över en tredjedel av Gazas jordbruksmark har förstörts i kriget, enligt bilder tagna av FN:s satellitanalysorgan Unosat. Kostnaden för förödelsen i Gaza är hisnande.