Torsdag 1 Dec
Stockholm

Misstänkt för människosmuggling utlämnas

Tysk polis misstänker att en Halmstadbo har använt släktingars och okända personers pass och id-handlingar för att boka flygbiljetter till Europa åt personer som inte har laglig rätt till inresa. Arkivbild.
Tysk polis misstänker att en Halmstadbo har använt släktingars och okända personers pass och id-handlingar för att boka flygbiljetter till Europa åt personer som inte har laglig rätt till inresa. Arkivbild. Foto: TT

En 33-årig man i Halmstad kommer att utlämnas till Tyskland där han är misstänkt för människosmuggling under åren 2018–2020. Tysk polis misstänker att mannen med hjälp av falska pass har medverkat till att flera personer har kunnat flyga till Europa, rapporterar Hallandsposten.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

I samarbete med minst ytterligare en person misstänks han ha använt släktingars och okända personers id-kort och pass för att kunna boka flygbiljetter. Mannen har motsatt sig utlämning. Om han skulle dömas i Tyskland önskar han att avtjäna straffet i Sverige. Halmstads tingsrätt har inte tagit ställning i skuldfrågan utan bara beslutat att han ska utlämnas.

TT
Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.