En 29-årig man döms till fängelse sedan han skjutit en vän. Arkivbild.
En 29-årig man döms till fängelse sedan han skjutit en vän. Arkivbild. - Foto: TT

Svartsjuka ledde till fängelse

En 29-årig man i Malmö sköt två skott mot en vän som haft kontakt med hans flickvän. Nu har han dömts till fängelse i 4,5 år, skriver Sydsvenskan.


Dramat inträffade i våras. 29-åringens vän misstänkte att flickvännen behandlades illa och stöttade henne till att göra en polisanmälan.

När mannen fick reda på att hans vän haft kontakt med kvinnan bakom hans rygg blev han arg och stämde möte med vännen. Mötet slutade att 29-åringen avlossade två skott mot den andre, varav ett träffade i benet.

Åklagaren ville att mannen skulle dömas för mordförsök, men tingsrätten fällde honom i stället för grov misshandel.

Förutom fängelsedomen döms mannen även till utvisning från Sverige i tio år. Han ska också betala drygt 55 000 kronor i skadestånd till offret.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Juryn till Trumps rättegång utsedd

Insats under Trumpmål – tänt eld på sig själv

En person har tänt eld på sig själv utanför domstolen i New York där juryn i målet mot expresident Donald Trump just valts ut, bekräftar en talesperson för New York-polisen.

Marinchefen vill se dubblerad förmåga

Regeringen har lovat att Sverige ska bidra med unika förmågor i Nato. Men marinchef Ewa Skoog Haslum är rädd att politikerna försummar marinen. Jag är orolig att man inte förstår varför vi behöver ha en stark marin, säger hon.

Telenors svar på kundernas kritik: "Beklagar"

Telenor är en av Sveriges stora telekomjättar. I en video på Facebook marknadsför de en ny tjänst, som minst sagt får en del kunder att reagera. Nu bemöter de kritiken.

Kina skickar pandor till San Francisco

Kinas "pandadiplomati" fortsätter – nu blir San Francisco en i raden av amerikanska städer som tar emot pandor från landet.

Åsele: Polisen rapporterar om trafikkontroll

2 timmar sedan
"Ett urval av polisens arbete i trafiken under eftermiddagen", skriver polisen på sin hemsida.