Flickan försvann under torsdagen i förra veckan.
Flickan försvann under torsdagen i förra veckan. - Foto: Erik Simander/TT och Gorm Kallestad/NTB/TT

13-årig flicka försvunnen – stor sökinsats av Missing People

En flicka i yngre tonåren som försvann från Värmland i slutet av förra veckan saknas fortfarande. Flickan misstänks ha blivit utsatt för grooming. En man har begärts häktad misstänkt för brottet och Missing People har genomfört en omfattande sökinsats.


Uppgifter tyder på att den 13-åriga flickan reste med tåg till Göteborg för att träffa en man i 20-årsåldern, enligt Åklagarmyndigheten.

"Det finns bland annat vittnesuppgifter om att målsäganden och den misstänkta mannen har setts i anslutning till hans bostad", säger kammaråklagare Joanna Larsen, som leder förundersökningen, i ett pressmeddelande.

Missing People söker efter flickan

På måndagskvällen genomför frivilligorganisationen Missing People en stor sökinsats i området där flickan senast sågs, rapporterar flera medier.

— Vi kommer att leta så länge det behövs, säger Christer Nordqvist från Missing People till SVT Nyheter Väst.

Den misstänkte mannen anhölls i lördags. På måndagen begärdes han häktad på sannolika skäl misstänkt för kontakt för att träffa ett barn i sexuellt syfte, så kallad grooming.

Mannens advokat: "Inte haft något att berätta"

I nuläget finns ingen brottsmisstanke om att mannen har med flickans försvinnande att göra, enligt Åklagarmyndigheten. Den misstänkte mannen förnekar brott.

— Han har inte haft någonting med detta att göra och följaktligen heller inte haft något att berätta under de förhör som hittills genomförts, säger hans advokat Jan-Otto Meijer till Göteborgs-Posten.

Mannen är tidigare dömd för tre fall av våldtäkt mot barn, rapporterar flera medier.

TT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!