En man i 25-årsåldern sköts till döds i Märsta under tisdagskvällen.
En man i 25-årsåldern sköts till döds i Märsta under tisdagskvällen. - Foto: Johan Nilsson/TT och Fredrik Sandberg/TT

Man död efter skottlossning i Märsta

Den man som sköts i bröstet i Märsta sent på tisdagskvällen har avlidit, uppger polisen. Ingen har gripits för mordet, men jakten på gärningsmän pågick sent inpå natten, om än inte i fysisk form.


En man i 25-årsåldern har avlidit efter en skottlossning i Märsta norr om Stockholm, sent på tisdagskvällen. Mannens anhöriga är underrättade.

Polisen larmades vid 21.40 sedan privatpersoner hade hört smällar och ett skrik från en parkeringsplats. Enligt polisen ska sex till åtta skott ha hörts.

Brottsplatsen spärrades av för en teknisk undersökning och polisen använde bland annat hundpatruller för att söka igenom området.

Vittnen i Märsta: Mörk bil lämnade platsen

Vittnen har berättat om en mörk bil som lämnat platsen efter skottlossningen. En stor polisinsats har sökt efter gärningspersoner, men sent på natten mot onsdag fanns ännu ingen gripen. Polisen vill däremot inte uppge om det finns någon misstänkt.

— Vi arbetar fortsättningsvis med att söka efter gärningspersoner. Även om jakten kanske inte är så fysisk just nu så jobbar vi med det på andra sätt, säger Mats Eriksson, presstalesperson vid Stockholmspolisen vid 03.30.

På ett annat ställe i Märsta hittades under kvällen kläder som brunnit. Dessa ska undersökas för att se om det kan finnas ett samband med skottlossningen. Även den platsen är avspärrad.

TT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!