En femtonårig pojke har omkommit i en singelolycka utanför Grebbestad, ytterligare tre tonåringar vårdas på sjukhus för sina skador. Arkivbild.
En femtonårig pojke har omkommit i en singelolycka utanför Grebbestad, ytterligare tre tonåringar vårdas på sjukhus för sina skador. Arkivbild. - Foto: Johan Nilsson/TT

15-årig pojke död efter svår olycka med A-traktor – tre allvarligt skadade

En 15-årig pojke har avlidit och tre andra tonårspojkar har skadats allvarligt efter att en A-traktor krockade med ett träd utanför Grebbestad.


En 15-årig pojke har avlidit och tre andra tonårspojkar har skadats allvarligt efter att en A-traktor krockade med ett träd utanför Grebbestad.

Den svåra dödsolyckan skedde på väg 163 utanför Grebbestad i Bohuslän strax före midnatt. 

15-årig pojke död i olycka med A-traktor

— Ytterligare en kille är allvarligt skadad och han flögs till Sahlgrenska och vårdas där, säger Andreas Odén, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

De två andra pojkarna, 14 och 15 år gamla, fördes till sjukhus i Trollhättan. Även de med allvarliga skador.

— De har allvarliga men stabila skador och är kvarliggande för vård, säger Johan Ernelin, NU-sjukvårdens tjänsteman i beredskap.

A-traktor krockade med träd

Räddningstjänsten uppger för Göteborgs-Posten att pojkarnas fordon har kört av vägen och sedan krockat med ett träd.

— Vi har inlett en förundersökning om vårdslöshet i trafik och sedan har vi tagit bilen i beslag. Så får vi se vad vi kan utreda kring förloppet, det är jättesvårt att säga något just nu, säger Andreas Odén på polisen.

TT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!