En man i 35-årsåldern har skjutits till döds i Göteborg.
En man i 35-årsåldern har skjutits till döds i Göteborg. - Foto: Adam Ihse/TT

37-årig pappa jobbade extra som taxichaufför – sköts till döds på parkering

En man i 37-årsåldern sköts tidigt på söndagen till döds i Bergsjön i Göteborg. Mannen hade precis parkerat sin bil efter att ha kört taxi under natten. Han är inte känd av polisen sedan tidigare vad jag vet, säger Peter Adlersson, vid polisen.


En 37-årig man sköts tidigt på söndagen till döds i Bergsjön i Göteborg. Mannen hade precis parkerat sin bil efter att ha kört taxi under natten. 

Taxichaufför skjuten i Göteborg 

Polisen fick samtal vid 03.25 på söndagsmorgonen om att flera personer hört skott avlossas i stadsdelen Bergsjön i Göteborg och att en man låg på marken.

— Vi kom ganska snabbt till platsen och kunde konstatera att mannen avlidit, säger Peter Adlersson, presstalesperson polisregion Väst.

Mannen, som är i 37-årsåldern, hade kört taxi under natten.

— Det här är en man som jobbade som taxichaufför och hade jobbat under kvällen. Han hade precis parkerat sin bil och avslutat arbetspasset när han blev skjuten, säger Peter Adlersson.

— Vad vi känner till nu så förekommer han inte hos oss sedan tidigare. Men vi undersöker ju om det finns andra samband med någonting. Utredningen får visa vad det rör sig om och varför detta har skett, säger Peter Adlersson.

Polisen arbetar intensivt med ärendet 

En förundersökning om mord har inletts. Ingen person har ännu gripits. Polisen arbetar intensivt med ärendet.

— Vi har ingen som vad jag vet har sett själva skjutningen. Men många har hört skotten givetvis. Vi har sökt med hund, gjort saksök efter hylsor och sånt. Vi knackar dörr nu för att få lite fler uppgifter.

Polisen har inlett en så kallad särskild händelse för att se till att man har tillräckliga resurser. Platsen har spärrats av för en teknisk undersökning.

— Eftersom det är lite dåligt med iakttagelser så vill vi gärna ha in tips på iakttagelser som kan ha samband med den här händelsen. Om man har hört eller sett något så får man gärna ringa polisen på 114 14, säger Peter Adlersson.

Taxichauffören var en 37-årig pappa

Enligt uppgifter till Expressen var mannen en 37-årig pappa som arbetade extra som taxichaufför. 

Mannen som sköts ihjäl till döds var okänd av polisen.

TT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!