Liseberg bjuder på flera halloweenaktiviteter.
Liseberg bjuder på flera halloweenaktiviteter. - Foto: Skärmavbild/Facebook/Liseberg och Adam Ihse/TT

Starka reaktioner på Lisebergs halloween-event: "Ofattbart"

Inför halloween gav sig Liseberg ut med clowner och demoner i Göteborg – något som inte togs väl emot av vissa som tagit del av videoklipp från evenemanget.
"Ni borde skämmas!", skriver en person i sociala medier.
Nu svarar nöjesparken på kritiken.


Halloween är bara några veckor bort och många svenska nöjesparker uppmärksammar högtiden med diverse kusliga aktiviteter i form av skräckhus och mysterier. Liseberg är inget undantag.

Faktum är att nöjesparken, inför premiären av sina halloweenaktiviteter, anordnade ett särskilt evenemang. 

– Eventet utgick från upplägget att en höststorm dragit in över Liseberg och spridit en del av våra karaktärer vind för våg över hela Göteborg. Vi gav oss därför ut på jakt för att hämta hem de demoner och clowner som behövde komma hem till parken till premiären, berättar Mårten Westlund, marknadschef vid Liseberg, för Nyheter24.

– Rent konkret innebar detta att vi åkte en Paddan-båt med ett tjugotal aktörer, hälften utklädda till demoner och hälften utklädda till clowner, genom centrala Göteborg under en timmes tid.

Kritiken mot Liseberg: "Ofattbart"

En video från evenemanget delades på nöjesparkens Facebooksida och det dröjde inte länge innan kritiska röster höjdes.

"Läskigt, tycker jag. Att satanisterna paraderar öppet på våra gator. Man tänker ju på barna", skriver en person, varpå fler fyller i:

"Men nu får ni väl ge er!!! Det sista våra barn behöver är väl inte mer skräck och ondska, har vi inte nog av det i denna värld tycker ni? Liseberg, SKÄRP ER, SLUTA MED DENNA DYNGA, ANNARS KOMMER JAG ALDRIG MER SÄTTA MIN FOT PÅ LISEBERG IGEN!!!".

Foto: Skärmavbild/Facebook/Liseberg

"Förfärligt. Man leker med helvetets makter som finns på riktigt. Himlen finns också på riktigt. 'Tro på Herren Jesus så blir du frälst.'"

"Verkligen fruktansvärt… Att detta ens är okej? Att det är detta man vill ge barnen? Clowner och demoner? Ofattbart!".

Lisebergs svar: "Alla karaktärer är påhittade"

För Nyheter24 berättar Mårten Westlund mer om halloweenaktiviteterna på nöjesparken.

– Under halloween arbetar vi med olika koncept som baseras på fiktiva karaktärer och miljöer som bottnar i folklore, sägner och religiösa berättelser. Olika kulturella arv korsbefruktar här varandra. Ett upplägg som är vanligt i all form av populärkultur, säger han.

Enligt Westlund väcker halloweensatsningen alltid känslor och man har tagit del av kommentarerna på den aktuella videon, men han konstaterar också att konceptet bygger på "100 procent fiktion".

– Vid premiäreventet tog vi för första gången ut våra läskiga karaktärer i stadsbilden rent fysiskt. Vi var vid eventet mycket noga med att ingen skulle bli skrämd eller finna obehag. Demonerna lämnade aldrig båten och clownerna rörde sig precis i närheten av de platser där båten la till.

– Vår intention är aldrig att förminska någons uppfattning, tro eller världsbild. Vi vill erbjuda en spännande, och om man så väljer, skräckfylld upplevelse i en miljö som är helt fiktiv, där alla karaktärer är påhittade och ingenting är farligt.

Westlund betonar vidare att omkring 300 000 personer varje år besöker nöjesparken.

– För att uppleva mys, rys och om man så vill, ren och skär skräck.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Svensk man häktad – vandaliserade Nidarosdomen

Polisen i Vellinge rapporterar om trafikolycka

"Trafikolycka i korsningen Grenvägen och Gränsvägen, Höllviken.", skriver polisen på sin hemsida.

En häktad för deltagande i terrororganisation

En person har häktats vid Nacka tingsrätt, misstänkt för deltagande i en terroristorganisation, skriver Säkerhetspolisen i ett pressmeddelande.

Trots kritiken – Kinas Huawei får känslig info om Sverige

Nu står det klart att Huawei ska få ta del av affärskänslig information från svenska Post- och Telestyrelsen, PTS. Ericsson och Telia är väldigt kritiska till regeringens beslut.

Sambo? Så delar du upp ekonomin med din partner

Brukar du och din partner bli osams över ekonomin? Nyheter24 har pratat med Madelén Falkenhäll, hållbarhetsekonom på Swedbank, som berättar hur man kan tänka när man ska dela upp ekonomin med sin partner.

Det vill svenskarna helst ha på sig när de begravs

1 timme sedan
Här är plaggen som svenskarna helst har på sig i graven när de begravs. Vissa plagg är med otippade än andra. Vad hade du velat ha på dig när du begravs?