En Ica-anställd berättar om det värsta du kan göra i kassan.
En Ica-anställd berättar om det värsta du kan göra i kassan. - Foto: Pontus Lundahl/TT och Fredrik Sandberg/TT

Ica-anställd avslöjar: Det här är det värsta du kan göra i kassan

För det mesta går det både snabbt och smärtfritt att ta sig genom kassan i matbutiken. Men det finns vissa kunder som ställer till det. För Nyheter24 berättar Olivia, som jobbar i en Ica-butik, om det värsta man kan göra i kassan.


Att köa, lägga upp sina matvaror och därefter betala låter ju inte så svårt. 

Men enligt Olivia, som jobbar i en Ica-butik i södra Sverige och som egentligen heter någonting annat, finns det vissa beteenden som ställer till med besvär. Nyheter24 frågade nämligen om vad det värsta man kan göra i kassan är.

– Det första jag kommer att tänka på, som är jobbigt men som många faktiskt blivit bättre på, är varubergen. När man mer eller mindre bara tömmer ut varukorgen på bandet, utan att bry sig om hur streckkoden ligger. Då tar det längre tid för alla, säger hon och betonar att varubergen faktiskt också kan ställa till med arbetsskador hos personalen.

Läs hur mycket Per Strömberg, vd för Ica-gruppen, tjänar här.

Ica-anställda Olivia: "Kan vara sjukt störig"

Men en hög varor på bandet är inte det enda som är jobbigt.

– En annan grej som kan vara sjukt störig är när folk fortsätter handla när de är i kassan, utan att säga till. Det händer liksom att vissa bara går tillbaka in i butiken och plockar på sig massor av annat, så sitter man där och undrar vad det är som händer.

– Det är en sak om man säger ”hoppsan, jag glömde mjölken” och ber en att pausa köpet, men när man bara sticker för att man glömt hälften av sina varor ställer det ju till det både för oss och de andra i kön som väntar. Ta en extra koll i korgen eller på din inköpslista innan du ställer dig i kön helt enkelt.

Här kan du läsa om missen som många gör på Systembolaget.

Ica
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!