Vad är det sjukaste en anställd vid Ica sett en kund göra?
Vad är det sjukaste en anställd vid Ica sett en kund göra? - Foto: Fredrik Persson/TT och Fredrik Sandberg/TT

Ica-anställd om det sjukaste hon sett en kund göra: "Tumult"

Den som jobbar i matbutik möter en strid ström av människor som ska handla och med det följer också att man får se både det ena och det andra. För Nyheter24 berättar Olivia, som jobbar på Ica, om det sjukaste hon sett en kund göra i butiken.


De allra flesta kunder går, när de handlar i sin lokala matbutik, obemärkt förbi. Man plockar på sig varor, ställer sig i kö och betalar.

Men det händer också att personalen får se en hel del avvikande beteenden. För Nyheter24 berättar Olivia, som jobbat i en Ica-butik i södra Sverige under flera år och som egentligen heter någonting annat, om det sjukaste hon sett en kund göra.

– Man har ju sett en del, om man säger så, konstaterar hon.

Här kan du läsa om det värsta du kan göra i kassan på din matbutik.

Bisarra valnötsbråket på Ica: "Slet"

Olivia lyfter fram flera händelser som fastnat i minnet – bland annat en konflikt som uppstod strax innan julen för några år sedan.

– Jag plockar upp varor i butiken och hör plötsligt tumult. När jag vänder mig om står två äldre män och är i något slags fysiskt slagsmål eller åtminstone stod de och slet i en och samma förpackning väldigt högljutt, berättar Olivia och fortsätter:

– Det visade sig att de höll i den sista påsen med valnötter och det här var en jul där alla tidningar skrivit om "den stora bristen på valnötter" och sånt i den stilen, så det urartade fullständigt mellan de här gubbarna. 

Till slut fick personal rycka in och en ordningsvakt vid butikens entré tillkallades. 

"50 äpplen över hela golvet"

Ett annat minne som etsat sig fast är när ett obevakat barn fick en mindre bra idé.

– När en kollega fick syn på honom hade han rullat ungefär 50 äpplen över hela golvet som en del av någon lek. Han var helt obrydd, för han förstod ju inte bättre liksom och hans föräldrar var på annat håll, berättar Olivia.

Läs om den populära Ica-produkten som krympt – men där priset är detsamma.

Ica
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Polisen i Motala rapporterar om trafikolycka

Förtroendet för regeringen ökar

Väljarnas förtroende för regeringen ökar, enligt en GP/Novusmätning. I mars svarade 35 procent att de har ganska eller mycket stort förtroende för regeringen. I januari var siffran 28 procent.

Spikas upp på kors – för att fira påsk

Filippinske Ruben Enaje har låtit sig korsfästas under årets långfredag – för 35:e gången. Inför korsfästelsen uppgav han att han planerade att ägna sina böner under traditionen till fred i Ukraina, i Gaza och det omtvistade Sydkinesiska havet.

Återupptar miljonstöd till Ibn Rushd – M rasar

Det rödgröna styret i Stockholm har beslutat att betala ut fyra miljoner till det kritiserade studieförbundet Ibn Rushd. Folkbildningsrådet ser inga hinder att stötta organisationen. Men Moderaterna i staden rasar.

45 omkom i bussolycka – ett barn hittat vid liv

1 timme sedan
Minst 45 människor har omkommit i en bussolycka i Sydafrika. Bussen körde av en bro på ett bergspass under torsdagen, störtade 50 meter ned i en ravin och fattade sedan eld.

Kosttillskott återkallades – flera döda

1 timme sedan
Flera dödsfall och ett hundratal sjukdomsfall i Japan kopplas till ett kosttillskott – ett rött ris – som nyligen har kallats tillbaka från butikerna.